Prețul polițelor RCA, înghețat pentru șase luni

Prețul asigurărilor obligatorii auto va rămâne neschimbat în următoarele șase luni, anunță surse centrale. Măsura a fost luată în această dimineață, după ce șefii patronatelor din transporturi s-au întâlnit la Palatul Victoria cu membri ai Guvernului și cu șeful Consiliului Concurenței.
La propunerea transportatorilor și după consultări cu Consiliul Concurenței, vom veni în acest proiect de ordonanță si cu propunerea de a îngheța prețurile primelor de asigurări obligatorii pentru o perioadă de 6 luni”, declara premierul Dacian Cioloș, pentru presa centrală, cu puțin înainte de începerea ședinței de Guvern de astăzi.
Măsura vine după ce transportatorii din întreaga țară s-au arătat nemulțumiți de majorarea prețului polițelor RCA, manifestându-și indignarea printr-un val de proteste ce s-a răspândit pe plan național. Săptămâni la rând, în fiecare zi de luni, TIR-iștii au îngreunat traficul în mai multe orașe ale țării, circulând cu viteză redusă.
În următoarele 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să vină cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurări, acesta urmând să fie prețul de referință al polițelor RCA pentru următoarea jumătate de an.
Chiar dacă transportatorii au câștigat o bătălie, ei nu sunt dispuși, încă, să îngroape securea războiului. Rămâne în continuare sub semnul întrebării protestul masiv anunțat de transportatori pe plan național, care ar urma să aibă loc mâine. Un lucru este însă cert: transportatorii cer în continuare, prin vocea liderilor lor, demisia președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, pe care-l consideră responsabil de întreaga situație.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns