Preţ pe kilometru de durere-n cot! 9 amenzi la 29 de taximetrişti controlaţi!

COMUNICAT DE PRESA – POLITIA LOCALA –

ACTIUNI DE CONTROL A TAXIURILOR CARE CIRCULA  PE RAZA MUNICIPIULUI P.NEAMT

In perioada 10-11.08.2017 efectivul Biroului Siguranta Rutiera din cadrul Politiei Locale P.Neamt a organizat,  in mod inopinat,  o actiune de control in statiile taxi de pe raza municipiului  P. Neamt, in scopul verificarii modului in care sunt respectate normele legale in vigoare ce reglementeaza  activitatea de transport public de persoane in regim de taxi, ocazie cu care s-a urmarit, in principal, urmatoarele aspecte:

– respectarea locatilor statiilor taxi si a numarului de locuri aferente acestora;
– valabilitatea autorizatiilor taxi ;
– prezenta la bordul autovehiculelor taxi a documentelor obligatorii, inclusiv a certificatului de atestare profesională a conducătorului auto, în cazul  transportului de persoane;
– prezenta ecusoanelor pe autoturismele taxi, etc.

Au fost verificati un numar de 29 de taximetristi si au fost aplicate un numar de 9 sanctiuni contraventionale , in valoare de 1.600 lei, la Legea 38/2003, privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere si la HCL 58/2008, pentru aprobarea Regulamentului  privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

        Politia locala P. Neamt continua masurile de verificare pentru realizarea unui transport civilizat in regim de taxi, in conditii de siguranta, cu respectarea si garantarea  drepturilor si intereselor cetatenilor utilizatori  ai acestui serviciu.

Compartimentul Secretariat si Relatii Publice – Politia Locala P Neamt.         

Comentarii Facebook

One thought on “Preţ pe kilometru de durere-n cot! 9 amenzi la 29 de taximetrişti controlaţi!

Lasă un răspuns