Preşedintele Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătorului Mitrofan

mitrofan 

Printre cele 9 decrete prezidenţiale semnate azi de preşedintele Klaus Iohannis se află şi unul care are rezonanţă în Neamţ – este vorba de decizia care practice consfinţeşte decizia unuia dintre cei mai cunoscuţi judecători nemţeni de a pleca din Magistratură.

“• Decret privind eliberarea din funcţia de judecător grad profesional de curte de apel la Tribunalul Neamţ a domnului Iulian Mitrofan – pensionare” este titulatura documentului care a fost astăzi semnat de preşedintele Iohannis.

Iulian Mitrofan a dăruit Justiţiei 25 de ani din viaţa sa. Finalul carierei de judecător l-a găsit ca magistrat şi purtător de cuvânt la Tribunalul Neamţ. La începutul carierei a lucrat la Judecătoria Piatra Neamţ unde a şi fost preşedinte al instituţiei. De-a lungul timpului a mai făcut parte (chiar ca preşedinte) din Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Neamţ.

Cunoscut ca un judecător echilibrat, transparent în relaţia cu presa, este greu de presupus că acum, după ce agaţă în cui roba de judecător, Iulian Mitrofan chiar va sta să aştepte pensia. Ipoteza unei noi provocări (procuror sau, mai curând, avocat) pare foarte credibilă cu atât mai mult cu cât acesta este în plină putere, având doar 53 de ani.

D.VINCA / sursa foto: youtube

Lasă un răspuns