Președintele CJ Neamț și Ministrul Transporturilor, inspecție la lucrările de pe DN Bicaz-Poiana Teiului

Vești bune pentru participanții la trafic și pentru turiștii care tranzitează cea mai importanta zonă turistică a județului Neamț, anunță CJ Neamț al cărui președinte Ionel Arsene a inspectat ieri în teren, împreună cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, mai multe lucrări de infrastructură care sunt realizate în județ.

Lucrările de reabilitare a tronsonului Piatra-Neamț-Bicaz, al drumului național DN 15, începute în luna iunie a anului curent, au fost finalizate, urmând ca, până la sfârșitul anului 2019 să fie finalizate și lucrările de modernizare și consolidare pe tronsonul Bicaz-Poiana Largului, unde experții au identificat peste 70 de puncte de calamitate.

„Așa cum am promis oamenilor, și suntem de cuvânt, am reușit să finalizăm Drumul Național 15de la Piatra-Neamț până la Bicaz, la Baraj, urmând ca, în următoarele luni, să finalizăm un drum extrem de important pentru economia județului Neamț – Bicaz-Poiana Largului. Pe drumul național care leagă mănăstirea Văratec și mănăstirea Agapia a fost turnat deja covorul asfaltic, urmând ca, în perioada următoare, de la Humulești până la Pluton, să fie turnat covor și, de asemenea, de la Castelul de Apă de la Roman până la Moțca, la limita cu județul Suceava. Așadar, sunt investiții extrem de importante pe care Ministerul Transporturilor le face în județul Neamț și doresc să vă mulțumesc în numele locuitorilor județului nostru!“ a declarat Ionel Arsene.

„Spuneam, în 2017, în prima mea vizită la Poiana Largului-Bicaz, despre un drum, DN 15, cu un impact turistic foarte mare, un drum care este tranzitat de mulți turiști, un drum care a fost practic construit în jurul anului 1947, un drum vechi, pe care nu s-a mai intervenit deloc. Iată că Guvernul a alocat sume semnificative pentru asigurarea drenajelor, scurgerilor și elementelor de siguranță.L-am rugat pe domnul Laicu să identifice punctele nevralgice, astfel încât să putem aloca sumele necesare și să închidem absolut toate problemele pe acel drum, ca să-l finalizăm și să poată fi dat în circulație așa cum trebuie, fără calamități, fără alunecări de teren și fără problemele care au existat în istorie”, a punctat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită de lucru în Neamț împreună cu noul director general al CNAIR, Sorin Scarlat și directorul general regional al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.