Presa din Israel îl face mincinos pe Laufer!

<<Presa din Israel, informație care RĂSTOARNĂ scandalul Iohannis – Laufer>>, titrează stiripesurse.ro, invocând articole din presa israeliană care demontază și informații conexe din declarația prin care Ilan Laufer se dădea o victimă a antisemitismului.

<<Apar informații noi în scandalul Ilan Laufer – Klaus Iohannis soldat cu acuzații de antisemitism.  Ieri, Ilan Laufer a susținut o declarație de presă în care acuza că președintele României l-a respins la Ministerul Dezoltării pe motiv că e evreu. Acesta declara și că este cetățean român, născut la Maternitatea Polizu din București. Conform Digi 24, publicațiile din Israel în contrazic pe Laufer, și susțin că acesta este născut la Rishon LeZion, al patrulea cel mai mare oraș din această țară, și a emigrat ulterior în România.

În ianuarie 2017, cotidianul Jerusalem Post relata de exemplu că „(…) Ilan Laufer este un expat israelian în vârstă de 33 de ani care s-a născut la Rishon Lezion și a devenit un succes om de afaceri în București”>>, scrie stiripesurse.ro.

Mai direct, deși nimeni nu-i pune la îndoială calitatea de cetățean al României (fie și ca etmic al unei minorități), aserțiunea lui Ilan Laufer referitoare la locul nașterii vrea să ducă spre idee de „născut cetățean român” în timp ce presa israeliană âl numește „expat”, ceea ce este cu totul altceva.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns