Presa din Iași despre Spitalul Modular: „Țeapă”, „telenovelă”, „minciuni”, „tam-tam Popa și Arsene”

În timp ce la Neamț s-a așezat liniștea peste subiectul legat de Spitalul Modular (cu excepția votului din ultima ședință de CJ când majoritatea președintelui Ionel Arsene a respins proiectul inițiat de consilierul Cristian Ungurianu care cerea rezilierea contractului și returnarea celor 16 milioane de lei de Eurnest către CJ Neamț), presa ieșeană scrie frecvent despre subiect.

Dacă nemțenii au contribuit cu 3,2 milioane de euro, ieșenii cotizează cu 10 milioane de euro iar interesul jurnaliștilor ieșeni este unul clar motivat. Mai mult, chiar presa favorabilă președintelui CJ Iași se distanțează încet dar sigur de acesta, realizând că afacerea pusă la cale de Popa și Arsene e una care începe să aibă un tot pregnant iz de penal.
Redăm mai jos câteva din articolele din ultimele zile din presa din Iași:

stireadeiasi.ro: Cand va fi functional spitalul modular de la Iasi. Detalii care i-au scapat lui Maricel Popa

A trecut si 20 iunie 2020, data la care spitalul mobil de la Letcani trebuia sa fie livrat. Sau cel putin asa a promis Maricel Popa.
In realitate, in incinta TransAgropolis sunt aceleasi 13 cotainere pe care Popa si Arsene le-au instalat cu mare tam-tam. Restul de 87 de containere sunt “ratacite” pe drum.
Tocmai acum, cand era mai mare nevoie de spitalul modular, cand Spitalul de Boli Infectioase din Iasi declara ca e la capacitate maxima.
Unde e spitalul modular promis domnule Maricel Popa?
Va spunem noi! Pierdut printre gresesile facute la intocmirea caietului de sarcini si prin gandirea opaca a unor sefi de consilii judetene.
(…)
Greseli in lant sau interese oculte?
Va avea ocazia Maricel sa dea detalii. In curand…

(stireadeiasi.ro – 22.06.2020)

ziaruldeiasi.ro: Când ajunge spitalul mobil în ţară? Trebuia să fie funcțional din luna mai

Amintim că spitalul de campanie trebuia să fie pus în funcţiune la sfârşitul lunii mai. După aducerea câtorva din cele 102 module la Transagropolis, unde ar urma să fie amplasat, au fost anunţate mai multe termene, niciunul respectat până acum.

„Au fost trei persoane (la sediul firmei din Turcia, subsidiară a SDI Global LLC, n.r.), prima dată o persoană, iar apoi încă două, care s-au dat ca şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Euronest şi (au spus, n.r.) să nu se mai aducă absolut nimic pentru că nu sunt bani“, a amintit Maricel Popa, în conferinţa de presă de ieri, dezvăluirile făcute cu două săptămâni în urmă, însă la fel, fără să ofere alte detalii. (…)
La rândul său, liderul celor de la PMP îl contrazice pe preşedintele CJ: „a justificat întârzierea cu câteva luni a spitalului mobil de la Leţcani prin faptul că în Turcia au fost aplicate restricţii drastice în ceea ce priveşte transportul în vreme de pandemie. Însă, după cum s-a văzut, toate achiziţiile pentru coronavirus nu au avut interdicţii. Peste tot în lume, transportul nu a fost restricţio­nat. În plină pandemie, s-au adus avioane, nave, tiruri cu materiale din toate colţurile lumii. Peste tot în România s-au achiziţionat produse/echipamente inclusiv din China sau din Coreea. Numai la Iaşi nu s-a putut şi au fost interdicţii. Ce demersuri a făcut Maricel Popa pentru remedierea problemei, în afară de a poza din vamă?“, a întrebat Petru Movilă.

(ziaruldeiasi.ro – 24.06.2020)

mediafax: Dezorganizare si estimari gresite

La Iasi, de exemplu, un spital modular trebuia construit inca de acum o luna. Pe banii fiecaruia dintre noi. Ce crezi? Inca nu e gata. Putine din cele 100 de containere din care trebuie asamblat spitalul au ajuns in tara.
Pe 26 mai, directorul EuroNest, o asociatie care se ocupa cu proiecte europene prin care a fost cumparat spitalul, spunea ca mai dureaza o saptamana.
Autoritatile explica: s-a ajuns aici din cauza carantinei din Turcia. Au fost insa si alte probleme. Presedintele CJ Iasi iti spune ca trei persoane ar fi plecat la furnizor, dandu-se drept angajati ai autoritatilor iesene, explicandu-le turcilor ca nu sunt bani pentru a finaliza plata si ca doar ei pot renegocia. Situatia a fost deja semnalata DNA-ului.
Spitalul modular va avea o capacitate de 250 de locuri. Daca va fi construit. Consiliile Judetene din Neamt si Iasi l-au cumparat cu 13,2 milioane de euro. Hai in alta parte de tara.

(mediafax: 26.06.2020)

bzi.ro: Maricel Popa a mințit ieșenii! Spitalul mobil pentru pacienții de Covid-19 a fost îngropat definitiv!


(bzi.ro – 21.06.2020)

Un întreg jurnal despre afacerea și minciunile furnizate de Popa și Arsene în legătură cu acest Spital Fantomă, poate fi citit AICI: Doar 13 containere dintr-o sută și NIMIC aparatură! Jurnalul Spitalului Modular pentru care nemțenii au plătit 16 milioane de lei.

D.V.

 

Lasă un răspuns