Preotul Constantin Necula la sărbătoarea comunei Tașca! PROGRAMUL COMPLET al manifestărilor

 

 

Conferința religioasă cu tema “Îndrăznim, EL a biruit lumea!” va fi susținută de către unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți preoți –Constantin Necula. Preotul profesor va fi prezent la ziua comunei Tașca, pe 19 august.
Tașcanii, vor avea parte de două  zile pline, pentru  care primărița  Daniela Ursache și echipa  au pregătit manifestări pentru toate gusturile și vârstele.
„De câte ori văd tașcanii mei cu fețele luminate, să știți că de atâtea ori sunt și eu fericită. Mă bucur că  împreună  cu echipa din jurul meu reușim să organizăm și  în acest an o manifestare cu o paletă  diversă  de activități culturale.  Avem muzică pe toate gusturile, de la ușoară  la populară  dar, de asemenea, nu lipsește nici partea cultural-religioasă, care constă  în muzică  bisericească  și,  mai ales, în conferința pe care o va susține un om atât de bun și de apreciat de cei care simțim românește și ne închinăm în credința strămoșeasca:  preot  profesor  Constantin Necula. După ce anul acesta, în urmă cu câteva săptămâni,  la hramul  bisericii din Tașca am avut Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la mănăstirea Giurgeni , venirea în mijlocul nostru a preotului Necula, nu face decât să completeze într-un mod minunat dimensiunea cultural-religioasă a dragilor mei consăteni din Tașca și Neagra”  a declarat Daniela Ursache, primarul comunei Tașca.
Astfel,  pe scena zilelor comunei, vor urca atât artiști consacrați cât și tinere talente.
„Izvoarele Borcuțului” din Borca, „Ștefan Vodă” din Chișinău sau „Floricică de la Munte” a Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, sunt ansamblurile folclorice ce vor încânta publicul cu dansuri tradiționale, alături de Matilda Pasca Cojocărița, Laurențiu Marian și Daiana Vinca.
Tot în fața publicului vor fi și Ciprian Istrate și taraful „Ceteraș de pe câmpie” și elevii Școlii Gimnaziale Tașca, ansamblul folcloric „Mugurașii Neamțului”.
Pentru publicul tânăr, va urca pe scenă trupa  Selfie.
Spectacolele sunt organizate de către primăria comunei Tașca, cu ajutorul Consiliului Județean Neamț și a Centrului pentru Cultură și Arte  Carmen Saeculare Neamț.
„Este o bucurie pentru noi, cei de la Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț  să fim alături de locuitorii, oficialitățile din Tașca și de invitații lor la această zi importantă  pentru comunitate. Instituia noastră promovează  tradiția și folclorul  iar comuna Tașca este o vatră  a valorilor tradiționale. Mai mult, am putea spune că  Tașca este o adevarată  capitală culturală  a  Văii Muntelui,  aici  întâmplându-se tot mai des frumoase acte de cultură  pe care le salutăm  și pentru care ii felicităm pe oprganizatori. Îi invit și eu pe locuitorii din Tașca dar si din întreg  județul  Neamț ca, în zilele de 19 si 20 august să vină  la această  sărbătoare de suflet și să guste din momentele culturale și spirituale pregătite pentru ei” a punctat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură  și Arte Carmen Saeculare Neamț.
Zilele comunei se vor încheia cu un foc de artificii.

Ilinca BRAD

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Preotul Constantin Necula la sărbătoarea comunei Tașca! PROGRAMUL COMPLET al manifestărilor

  1. Popii astia care se dau mari vedete ar trebui sa o lase mai moale…Nu vreau sa cobesc, dar parca e ceva in neregula si cu Necula..

  2. Fermecator parintele necula, dar parca nu
    chiar intre mici si vata de zahar s-ar potrivi se conferentieze.

Lasă un răspuns