Preoteasă: “Pomohaci s-a pupat 2 ore în maşină cu şoferul lui!” Noi dezvăluiri despre artistul-preot, aroganţe şi scene din Neamţ şi Ardeal

Preotul Cristian Pomohaci a câştigat un ban bun şi în judeţul Neamţ, cu cântările sale şi ne referim fie la concerte de Crăciun, fie la zile de comune. Iar dacă publicul îl adula pe cel care descaleca din maşina BN – IISUS (în loc de BN – 11 – SUS), au fost şi unii care i-au citit ipocrizia mai ceva decât citea acesta din moliftele Sfântului Vasile cel Mare la deja celebrele şedinţe de exorcizări.

Publicăm mai jos câteva scene atât din judeţul Neamţ cât şi dintr-un alt judeţ, din Ardeal

*Aroganţă împotriva unui alt preot

În urmă cu câţiva ani, Pomohaci a fost pe afişul unei zile de comune din zona de munte a judeţului Neamţ (din dorinţa de a nu expune inutil persoane care au meritul să-i fi văzut adevărata faţă a celui care se credea un fel de Guru, nu vom face publice numele celor care au adus la lumină aceste episoade). Unul din preoţii comunei respective (unde Pomohaci urma să susţină un recital de muzică populară) s-a gândit că ar fi colegial să-l primească pe artist. Şi biserica şi Primăria (care îl plătea pe Pomohaci) sunt ale comunităţii, a fost logica de bun-simţ al preotului nemţean.

Astfel că Pomohaci a fost aşteptat în curtea bisericii de gazda îmbrăcată în reverendă (acea haină neagră, lungă, pe care o poartă preoţii) şi de preoteasa locului (imbrăcată într-o ie tradiţională şi pantalon negru, cum era costumaţia cu care urma să urce pe scenă, împreună cu un grup de copii, într-un alt punct din programul de la scenă).

Nu mică i-a fost surpriza preotului nemţean care a auzit cum, pe scenă, Pomohaci s-a plâns spectatorilor că ar fi fost aşteptat de colegul de preoţie… fără reverendă. Dincolo de faptul că gazda nu avea vreo obligaţie să-l primească în vreun fel aparte (Pomohaci era prezent în zonă ca artist care cânta pe bani, nu ca preot), culmea este că aceasta chiar era îmbrăcată în reverenda respectivă, iar intervenţia mincinoasă a lui Pomohaci a fost făcută ca să arate încă o dată poporului ce slujitor model al Domnului ar fi el. Lipsa de cuviinţă a artistului nu s-a oprit aici, acesta nesfiindu-se să o bârfească şi pe preoteasă despre care ar fi afirmat că „m-a aşteptat în blugi”.

Cineva i-a sugerat atunci – sunt şi martori – „ar fi bine ca fiecare să-şi vadă de viaţa lui personală” (înţepătură care viza faptul că Pomohaci divorţase de curând, fapt care îl făcea incompatibil cu statutul de preot de parohie) şi doar aşa „Guru” a revenit la programul artistic.

*Pomohaci către paznicul Primăriei: “Nu vezi ce număr am la maşină?”

Altă comună din Neamţ, vedetă şi pe scenă şi în afara ei, acelaşi Pomohaci. Tot o zi de comună unde perimetrul pentru publicul din faţa scenei era protejat cu benzi vizibile (roşu cu alb, din alea folosite pentru delimitarea organizărilor de şantier). Chiar foarte aproape era amenajată o parcare pentru maşini şi, de asemenea, mai era o zonă cu acest statut, pentru maşinile VIP-urilor sau artiştilor, la care se ajungea printr-un culoar clar delimitat. Pomohaci a ajuns cu maşina însă spre locul de acces pentru public, vrând să „taie” distanţa spre scenă în linie dreapta şi evident că un paznic al Primăriei respective care se ocupa fix cu dirijarea maşinilor i-a ieşit în faţă spunând că nu poate face aşa aceva. „Dar tu eşti orb? Nu vezi ce număr am la maşină? Nu mă cunoşti?” i-a reproşat Pomohaci paznicului, cerându-i şoferului său să ignore interdicţie. A fost nevoie de multe insistenţe din partea paznicului respectiv pentru ca artistul să accepte ca maşina să dea 2 metri înapoi si să o ia spre scenă, virând doar 5 metri la stânga, pentru a intra pe culoarul special prin care se intra spre zona de parcare pentru maşinile VIP.

„Preoteasa l-a văzut pe geam cum se giugiulea cu şoferul”

Un alt episod interesant nu s-a petrecut în Neamţ ci într-un alt judeţ, de prin Ardeal, dar este cunoscut şi de unii preoţi nemţeni pentru că şi în această breaslă – ca în toate în care sunt şi „uscături” dar şi mai mai-mulţi oameni aşezaţi şi serioşi – informaţia despre derapajele unora circulă destul de repede.

Redăm mai jos, aşa cum a fost relatat episodul, acum două seri, de un preot-militar:

„Sunt prieten cu un preot, civil, cu parohie aici într-o comună la câţiva kilometri. Şi ce vă spun acum mi-a povestit acest preot care, acum ceva timp, fusese sunat de Pomohaci care îl sunase să îl ajute cu ceva, să pună o vorbă undeva. Nu se cunoşteau decât din vedere iar prietenul meu, când a fost sunat i-a spus că ajunge acasă în vreo două ore, că ar fi trebuit să discute problema respectivă faţă în faţă. Pomohaci ăsta era însă în zona unde are parohie prietenul meu aşa că a şi tras maşina în faţa casei Părintelui. De fapt şoferul lui, că era cu şofer.

Preoteasa prietenului meu a ieşit în poartă, Pomohaci a ieşit din maşină şi i-a spus femeii că âl aşteaptă pe soţul ei. Ca orice preoteasă când e vorba de un musafir, mai ales de un preot, femeia l-a poftit în casă, dar Pomohaci a refuzat, a zis că stă în maşină, că mai are treburi de rezolvat, de dat telefoane… După vreo două ceasuri, preotul de care vă spun a ajuns, Pomohaci era în parcare, au discutat, în fine… l-a ajutat prietenul meu cu ce problemă avea. Dar dacă ar fi apucat să vorbească mai întâi cu preoteasa – care se afla în casă – nu ar mai fi stat de vorbă cu ciudatul ăsta. Ei bine, preoteasa, după ce musafirul nu a vrut să-i intre în curte, na, ca orice om curios, a mai dat coltul perdelei de la geamul care era chiar în dreptul maşinii, la câţiva metri, că au casa foarte aproape de stradă. Şi i-a spus apoi soţului ei că „două ore, ăla a stat în maşină şi se tot lingea cu şoferul. Da, preoteasa l-a văzut pe geam cum se tot giugiulea cu şoferul”, a relatat respectivul preot-militar.

Dincolo de alegerile sale sexuale, de vârsta minorului asupra căruia făcea respectivele presiuni, Pomohaci are o mare problemă pentru că el este preot. Ori preoţia îşi are canoanele ei iar zicerea populară „fă ce zice popa nu ce face popa” e aplicabilă enoriaşilor dar preoţii trebuie să respecte canoanele asumate şi chiar trebuie să fie modele pentru comunitatea pe care o păstoresc.

Cazul respectiv este cu atât mai răsunător cu cât personajul este unul de notorietate naţională şi datorită talentului său artistic (pe care nu îl contestă nimeni) dar şi din cauza scandalurilor anterioare. Nu doar că divorţase şi fusese, totuşi, lăsat, de superiorii săi, cu parohie dar deja apăruseră cu ani în urmă şi articole despre derapajele lui narcisiste (numere la maşini cu DUH şi IISUS) dar şi dezvăluiri despre exorcizările şi practicile tip „deschisul cărţii”.

Aşa cum se întâmplă în orice domeniu, un astfel de scandal loveşte nu doar în personajul implicat ci şi în toată breasla acestuia, nemeritat. Ceea ce e un motiv în plus ca mai-marii Bisericii să anunţe cât mai grabnic măsurile ce se impun.

Iar dacă pentru preotul Pomohaci haina preoţească va deveni, probabil, curând, doar o amintire, nici pentru artistul Pomohaci viitorul nu se anunţă roz: ce primar sănătos la cap va risca să îl plătească din bani publici şi să-l urce pe scenă la o zi de comună sau altă manifestare tradiţională a unei comunităţi? Cu siguranţă nici nunţile nu vor mai fi pentru artistul respectiv un izvor de bani ca altădată aşa că îi vor rămâne la dispoziţie – dacă va fi invitat – petrecerile private, cele gen „club închis”…

D.VINCA

 

2 thoughts on “Preoteasă: “Pomohaci s-a pupat 2 ore în maşină cu şoferul lui!” Noi dezvăluiri despre artistul-preot, aroganţe şi scene din Neamţ şi Ardeal

  1. Las’ca se legalizează căsătoriile intre poponari si o sa aibă clienți…

Lasă un răspuns