Preot accidentat grav de o maşină pe trecerea de pietoni

Un preot dintr-o comună din zona Tîrgu Neamţ a fost accidentat grav în timp ce trecera strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni. Este vorba despre Vasile Adiaconiţie, parohul Bisericii din satul Ţolici, comuna Petricani care a fost grav accidentat pe „zebra” din faţa Spitalului din Tîrgu Neamţ, după cum anunţă jurnalistul Ciprian Traian Sturzu.

Victima a fost stabilizată la Spitalul Tîrgu neamţ şi apoi trimisă cu o ambulanţă la un spital din Iaşi.

Pe internet, curg mesaje prin care oamenii îi doresc sănătate preotului Adiaconiţei dar sunt şi scandalizaţi de faptul că aproape zilnic, în judeţul Neamţ sunt accidentaţi prietoni care traversează regulamentar, cea mai uzuală scuză a şoferilor fiind „mi-a apărut în faţă ca din senin, a sărit în faţa maşinii”. Este o scuză hilară în condiţiile în care foarte mulţi dintre şoferi se apropie de aceste treceri de pietoni cu viteză, fără a reduce preventiv viteza de deplasare, principiul lor fiind „să mai aştepte pietonul să trec eu întâi” deşi, prin lege, aceste locuri marcate sunt cele în care pietonii au prioritate, nu şoferii.

Conducătorii auto cu experienţă care ştiu că drumurile din interiorul localităţii sunt deopotrivă şi pentru maşini şi pentru pietoni chiar opinează că dacă Poliţia Rutieră ar face mai multe acţiuni dedicate acordării de prioritate pietonilor, mulţi, foarte mulţi şoferi ar rămâne fără permisele de conducere.

La Piatra Neamţ, administraţia locală s-a implicat într-un mod aparte în această problemă, desfiinţând treceri de pietoni şi scutindu-i astfel pe şoferi de „chinul” de a mai reduce viteza, de a mai opri în aceste locuri.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns