Premoniție care îl viza pe Caramitru! „De ce nu înțelegeți să vă odihniți, maestre?”

Un scriitor din județul Neamț – Dan Dumitru Iacob – îl întreba public pe Ion Caramitru, la mijlocul lunii august, de ce nu renunță la funcția de director al Teatrului Național, explicându-i acestuia că pensionarea la o anumită vârstă se bazează pe studii și pe opiniile experților.
DD Iacob puncta că Ion Caramitru poate juca în continuare în diverse roluri dar ar fi rezonabil ca acesta să părăsească funcția de conducător de instituție. „”De ce nu înțelegeți să vă odihniți, maestre?” – întreba DD Iacob în mesajul său preluat de Vestea.net, în articolul <Scriitorul DD Iacob despre „dinozaurul” Caramitru: „Director de teatru de stat, la 79 de ani!”> din data de 13 august (la 2-3 de zile de la publicarea mesajului pe facebook și cu 3 săptămâni înainte de decesul actorului.

„La 79 de ani, actorul Ion Caramitru este Președinte UNITER și director general al TNB. Acum puțin timp s-a simțit rău și este internat în spital. Citesc pe Facebook un text în care se exprima încrederea ca săptămâna viitoare, domnul Caramitru se va întoarce la munca.
La munca, la 79 de ani?
Nu contest talentul lui, energia pe care o are la 79 de ani, dar cred ca cei care au hotărât ca un bărbat sa se pensioneze la 65 de ani, au avut la baza hotărârii lor studii, statistici.
Deja, domnul Caramitru a muncit 14 ani peste vârsta rânduita pentru pensionare.
Am crescut cu rolurile lui din teatru și film, cu recitalurile lui din Eminescu, dar acum mai am și eu vreo trei ani jumătate și ies la pensie. Sincer, am început sa obosesc…
Și ma intreb: De ce s-o fi îndârjit Ion Caramitru sa ramana pe baricade, la 79 de ani? Nu doar ca actor, asta se accepta, dar ca director al celui mai mare teatru din România? De ce nu înțelegeți sa va odihniți, maestre?” – aceasta era postarea (acum cu simbol de premoniție) a scriitorului nemțean DD Iacob.

V.N.
sursa foto – cotidianul.ro

One thought on “Premoniție care îl viza pe Caramitru! „De ce nu înțelegeți să vă odihniți, maestre?”

  1. Când am scris rândurile despre Ion Caramitru, aflând din micile texte postate pe net că nu are încă un diagnostic, gândul m-a dus la Liliana Andrescu, cea care, între 1980 – 1985, a condus, la Casa Studenților din București, trupa de teatru „Alma“, din care am făcut și eu parte. La începutul anului 2016, prin luna februarie, ea s-a simțit, deodată, rău. Avea 66 de ani și, internată într-un spital din capitală, comisia de medici nu reușea să-i pună un diagnostic. Până la urmă a reușit: leucemie. Ei nu i s-a comunicat diagnosticul, ca să nu intre în panică, dar în câteva săptămâni s-a stins din viață. Când am aflat, din relatările din mediul virtual, că Ion Caramitru are o infecție în sânge, m-am gândit, recunosc, la Liliana și la sfârșitul ei. Pe de altă parte, trebuie să înțelegem că un om precum Ion Caramitru, un om cu felul lui de ființă, angrenat, dincolo de talentul actoricesc, și în viața cetății, nu putea să stea deoparte de viața teatrală, ca lider, ca manager, până în ultima clipă a vieții lui. Dumnezeu să-l odihnească în Lumina Lui neînserată.

Lasă un răspuns