Premiul Nobel pentru Pace sau BLAT? Doar candidatul PNL zâmbeşte de pe panoul din faţa unei primării condusă de PSD!


Primarul PSD din comuna nemţeană Zăneşti poate lua Premiul Nobel pentru Pace: în timp ce alţi edili din acelaşi partid sunt acuzaţi că fac o campanie foarte zeloasă sau chiar se răzbună după ce PNL a câştigat în turul 1 în comunele lor, Ioan Filip de la Zăneşti îşi probează fair-play-ul prin panoul electoral din faţa Primăriei de pe care zâmbeşte Klaus Iohannis. Doar Iohannis, candidatul PNL pentru că după cum se vede în această fotografie realizată marţi de un social-democrat dezamăgit, afişul electoral şi legal cu candidata PSD nu există.

Sursele Vestea spun că primarul PSD care era acuzat altădată că nu ar fi străin de faptul că adversarilor li se rupeau sute şi mii de afişe (în perioada când afişajul era permis cu mai multă largheţe) nu prea s-a agitat în această campanie. Şi nici nu poate spune că pe panoul respectiv ar fi fost vreun afiş cu Dăncilă pentru că şi în iarbă, şi pe panou, e curăţenie lună, nu se văd resturi de hârtie ruptă.

Iar scorul de la primul tur este mai mult decât clar – PSD, 28%; PNL, 32% – în condiţiile în care liderii de la PNL Neamţ caută de câţiva ani buni de zile soluţii pentru a învia organizaţia locală liberală aflată într-un fel de letargie.

Evident că şi despre Zăneşti şi despre alte comune cu primari PSD din Neamţ unde a câştigat candidatul PNL în primul tur, circulă fel de fel de ipoteze şi legende. Inclusiv despre interesante relaţii transpartinice, cu „acţiuni locale” dezvoltate şi de-a lungul şi de-a latul zonei, judeţului şi chiar… dincolo de Prut.

Aceleaşi legende care îi vizează pe UNII (subliniem UNII) primari PSD de prin tot judeţul vorbesc despre interesul acestora în a obţine de la noua guvernare PNL nu doar alocări bugetare pentru comunităţile lor (promise, oricum, a fi de acum încolo pe criterii de echitate, de către noii guvernanţi) ci diverse posturi călduţe şi bine plătite prin anumite instituţii bugetare. Pentru beizadele, neveste, nepoţi şi „verişoare” (ca să folosim un eufemism la modă). Gura lumii slobodă vorbeşte şi despre interesul unor primari de a păstra cu orice preţ anumiţi directori de şcoli, mai ales… directoare.

Rămâne de văzut dacă ceea ce pare acum un posibil blat la Zăneşti, făcut de primarul PSD nu este decât o strategie secretă şi acesta, în urma unei campanii atât de discrete şi de puţin deranjante pentru adversari, nu va scoate cumva un scor wow pentru Viorica Dăncilă, în turul 2…

D.V.


2 thoughts on “Premiul Nobel pentru Pace sau BLAT? Doar candidatul PNL zâmbeşte de pe panoul din faţa unei primării condusă de PSD!

  1. Omul a inteles ca electoratul de la tara a devenit deodata „de dreapta”!Sigur, fara a renunta la lene, bautura si la avantajele sociale diverse oferite de „ciuma rosie”!

  2. Un primar PSD care nu a facut nimic in Zanesti si care la viitoarele alegeri va inbraca haina de ,, TRASEIST „

Lasă un răspuns