Premiul I al Memorialului „Mihai Molodoi“ la șah, ediția a IX-a, pleacă la Iași

 

Premiul I în clasamentul general al Memorialului „Mihai Molodoi“ la șah a fost câștigat de George Albu, de la CS Politehnica Iași. Celelalte premii I au fost câștigate de Iulian Balint, de la Clubul de Șah Bicazul, la categoria ELO 1.001-1.200; Virgil Adragai, de la ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău, la categoria ELO 1.201-1.500; Ionuț Ștefan Andrieș, de la CS Politehnica Iași, la categoria ELO 1.501-1.800 și Nicolae Verciuc, de la AS Club Șah Victoria Bacău, la categoria S50. În premieră, Memorialului „Mihai Molodoi“ a acordat premii și la categoria Fete, iar locul I a revenit jucătoarei Mirela Adriana Niță de la AS Club de Șah „Minerva“ Pașcani.

Desfășurat în perioada 22-23 septembrie 2018, Memorialul „Mihai Molodoi“ la șah a fost organizat de Asociația Județeană de Șah Neamț în parteneriat cu Primăria Municipiului Piatra-Neamț, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț și familia Molodoi. Concursul a avut loc la Direcția pentru Sport și Tineret Neamț și a fost omologat FIDE pentru coeficienți ELO. Sistemul de joc a fost turneul open elvețian cu șapte runde și timp de joc 15 minute, plus 5 secunde increment pe jucător.

La festivitatea de premiere, care a avut loc duminică, 23 septembrie 2018, începând cu ora 13:30, au participat Tatiana și Alexandru Molodoi, văr cu Mihai Molodoi, precum și primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic. „E o mare bucurie pentru mine să fiu aici, la un eveniment șahist foarte important organizat în Piatra-Neamț. Vreau să felicit Asociația Județeană de Șah, pe domnul Sebastian Volcinsche și pe toți cei implicați în ducerea mai departe a acestui eveniment care a devenit deja tradiție și sunt convins că se va derula în fiecare an. Totodată, am aprecieri deosebite pentru faptul că este omagiată memoria unui mare șahist pietrean, cel care a fost Mihai Molodoi și care, din păcate, a plecat prea repede dintre noi. Aprecieri deosebite și membrilor familiei care sprijină acest eveniment. Eu consider că șahul este un sport educativ, un sport care formează caractere, un sport practicat de oameni cu totul și cu totul deosebiți. Vom susține acest eveniment an de an, vom susține în general evenimentele sportive importante din Piatra Neamț. Domnul Sebastian Volcinsche cunoaște faptul că Primăria Piatra-Neamț a făcut ordine la acest capitol, organizând trei sesiuni de finanțare în fiecare an, iar anul acesta suma alocată în total, pe patru sau cinci capitole, a fost de aproximativ nouă miliarde de lei, dintre care patru miliarde de lei vechi chiar pentru sport, pentru că Primăria s-a mai așezat din punct de vedere financiar și sperăm ca pentru anul viitor să mărim suma alocată și astfel să putem susține cât mai multe evenimente. Felicitări tuturor celor implicați, felicitări participanților și glorie învingătorilor!“, a spus primarul Dragoș Chitic.

Sufletul Memorialului este Sebastian Volcinsche, președintele Asociației Județene de Șah Neamț. „Mulțumesc tuturor celor care, și în acest an, au răspuns invitației de a participa la Memorialul «Mihai Molodoi», o competiție care a ajuns la a noua ediție, o ediție a cărei festivitate de premiere are loc chiar când Mihai Molodoi și-ar fi aniversat 67 de ani! Îmi pare bine că am reușit să păstrăm această tradiție, pentru că astfel ne aducem aminte de el cel puțin o dată pe an, dacă nu mai des, iar cei care nu l-au cunoscut pot afla de dumnealui. Este omul care a contribuit foarte mult la dezvoltarea șahului în județul Neamț, în special în Piatra Neamț și a făcut tot ce a putut pentru a face cunoscut că se joacă șah și în orașul nostru. Mulțumesc tare mult domnului primar Dragoș Chitic pentru contribuția adusă acestei competiții, fără de care noi nu am fi putut organiza Memorialul! Ne sprijină financiar, an de an, prin proiecte realizate în cadrul Primăriei, cu fondul de premiere în bani. Mulțumesc, de asemenea, domnului Alexandru Molodoi pentru fondul pe care îl asigură pentru plachete și trofee! Mulțumesc doamnei Tatiana Molodoi, soția domnului Alexandru Molodoi, care, și dumneaei, în fiecare an, se implică în rezolvarea problemelor de organizare! Nu în ultimul rând, aduc mulțumiri directorului executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Gheorghe Paisa“, a precizat Sebastian Volcinsche.

Alexandru Molodoi a acordat câte un Premiu de Excelență pentru implicarea în desfășurarea Memorialului „Mihai Molodoi“ primarului municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, președintelui Asociației Județene de Șah Neamț, Sebastian Volcinsche, și directorului executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, Gheorghe Paisa. „Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră că sunteți astăzi aici, alături de noi. Într-adevăr, Mihai ar fi împlinit astăzi 67 de ani. Dumneavoastră practicați acest sport. Mulțumesc domnului primar pentru implicarea în desfășurarea Memorialului și pentru buna organizare. De asemenea, mulțumesc domnului Sebastian Volcinsche, președintele Asociației Județene de Șah, pentru că menține această tradiție! Sperăm ca la anul, ediția aniversară, a zecea, să fie mai substanțială din punct vedere al premiilor“, a spus Alexandru Molodoi.

 

Lista completă a premianților

 

Clasament general:

Locul 1: George Albu – CS Politehnica Iași

Locul 2: George Stoleriu – CS Politehnica Iași

Locul 3: Costel Budur – CS Cimentul Bicaz

Locul 4: Bogdan Sava – CSM Pașcani

Locul 5: Ovidiu Dîncă – CS Ariada Suceava

 

ELO 1.001-1.200

Locul 1: Iulian Balint – Clubul de Șah Bicazul

Locul 2: Petru Dăscălescu – Clubul de Șah Bicazul

Locul 3: Adrian Axinia – Clubul de Șah Bicazul

 

ELO 1.201-1.500

Locul 1: Virgil Adragai – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

Locul 2: Alexandru Sachilaru – AC de Șah Realitatea Huși

Locul 3: Matei Bunghez – CS Cimentul Bicaz

 

ELO 1.501-1.800

Locul 1: Ionuț Ștefan Andrieș – CS Politehnica Iași

Locul 2: Gabriel Ienășoaie – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

Locul 3: Rafael Ienășoaie – ACS Regional de Șah „Nord Est“ Bacău

 

S50

Locul 1: Nicolae Verciuc – AS Club Șah Victoria Bacău

Locul 2: Ionel Ciprian – CS Balta Albastră Siretu Bacău

 

Fete

Locul 1: Mirela Adriana Niță – AS Club de Șah „Minerva“ Pașcani

Locul 2: Maria Alexandra Constandache – Clubul de Șah Bicazul

Locul 3: Alexandra Ștefania Mutu – Clubul de Șah Bicazul

Locul 4: Diana Maria Boeriu – Clubul de Șah Bicazul

Arbitrajul a fost asigurat de președintele Colegiului Central de Arbitri, arbitru internațional Sebastian Volcinsche.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns