Premii de peste 20.000 Euro pentru elevi…

elevi proiect

*Se caută cea mai bună idee pentru ”Compania anului 2015” / Premii de peste 20.000 Euro pentru elevii și studenții români cu spirit antreprenorial

Tinerii cu spirit antreprenorial au șansa să câștige finanțări pentru proiectele lor participând la competiția Compania Anului 2015, un program internațional de incubare a ideilor de business ale elevilor și studenților, derulat de organizația Junior Achievement (JA) România.

Elevii de liceu și studenții se mai pot înscrie în program până la 15 martie, iar echipele calificate vor beneficia de mentorat din partea partenerilor din comunitatea de afaceri: Visa România, Citi, General Electric, Metro, Romanian-American Foundation, Enterprise Investors, EY, Hyundai Auto România, SAP România și Amway.

Cu ajutorul consultanților din business elevii vor învăța cum să pregătească lansarea unei afaceri și cum să construiască produsul sau serviciul cu resurse puține, cum să facă o planificare financiară pentru a reduce riscurile și cum să prezinte afacerea unor investitori.

Echipele câștigătoare vor fi premiate cu finanțări pentru lansarea proiectelor în valoare totală de peste 20.000 Euro, acordate de Romanian-American Foundation și Hyundai Motor Europe și cu premii speciale și burse pentru a reprezenta România în competițiile de antreprenoriat European Company of the Year – secțiunea elevi, de la Berlin (iulie 2015) și Europe Enterprise Challenge – secțiunea Studenți, de la Lisabona (iulie 2015).

Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Business Hall of Fame de la Ateneul Român, un eveniment prestigios, marca Junior Achievement, dedicat recunoașterii contribuției unor lideri, manageri sau antreprenori la dezvoltarea economică și socială a comunității.

„Antreprenorii, în special cei tineri, sunt vitali pentru economia de astăzi. Ei au energie, se pot adapta mai bine schimbărilor constante și tendințelor pieței, sunt cei care pot aduce o valoare adăugată și, mai ales, sunt la vârsta la care își pot asuma mai ușor riscuri. Crearea unei culturi antreprenoriale încă de pe băncile scolii devine astfel o necesitate și trebuie înțeleasa nu numai de tineri, dar și de companiile care trebuie sa fie tot mai aproape de mediul educațional”, a spus Dorin Călin, Senior Program Manager în cadrul JA România.

La ediția 2014, câștigătoarea competiției la secțiunea elevi a fost echipa Experimento de la Colegiul Național Nicolae Iorga din Vălenii de Munte, care produce truse educaționale pentru experimente de fizică, în timp ce la secțiunea studenți, finalistă a fost echipa Bre., de la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, București, ce promovează arta și cultura românească prin produse, evenimente și workshop-uri.