Premierul Dăncilă ştie ce a semnat? Noul prefect de Neamţ, campion naţional la concediu medical: 16 luni!

Daniela Soroceanu este, începând de ieri, prefectul Judeţului Neamţ, numită fiind în această funcţie de premierul Viorica Dăncilă. Într-un astfel de moment, ştiu faptul că prefecţii sunt numiţi politic, intervine întrebarea dacă anumite instituţii care fac anumite verificări oficiale sau neoficiale au avertizat-o pe Dăncilă cu privire la trecutul… medical al Danielei Soroceanu.

Presa centrală şi locală constata, prin iunie 2010 cum Daniela Soroceanu este un adevărat campion naţional în ce priveşte bugetarii de lux aflaţi în concediu medical. La acel moment – subiectul a fost dezbătut intens la televiziunile centrale şi în publicaţiile cu acoperire naţională – Soroceanu se afla în concediul medical de 16 luni. Da, aţi citit bine, de şaisprezece luni, adică de un an şi patru luni.

Câteva exemple din presa vremii:

Adevarul – Şefa Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ stă în concediu medical …
ziare.com – Sta in concediu medical de un an si 3 luni si ia un salariu lunar de …
infolegal.ro – Daniela Soroceanu, sefa Casei de Asigurari de Sanatate Neamt, este în concediu medical de 16 luni si ia lunar 3.800 de lei pe indemnizatia de boala
Hotnews – „Bolnava“ de nesimţire s-a întors la muncă după 16 luni de concediu medical
farmamed.ro – Sefa CAS Neamt in concediu medical de 16 luni
postal.info.com – Diplome de gropari ai României
portaltfm.com –  Bolnava de nesimtire s-a intors la munca dupa 16 luni de concediu …

Deşi la vremea respectivă Daniela Soroceanu a invocat diagnosticul „TBC osos” (o boală cruntă care duce aproape la imobilizare la pat), asta nu a împiedicat-o să participe la şedinţele CJ Neamţ, unde era consilier judeţean şi încasa indemnizaţiile de şedinţă.

Citeste si Soroceanca şi-a văzut visul cu ochii: „Iată-mă-s prefectureasă!”. Panaite, demis de Dăncilă!

Iar concediul medical atât de mediatizat a intervenit la începutul anului 2009, după ce Guvernul Tăriceanu a plecat de la Guvernare şi umbla vorba că vor fi schimbaţi unii şefi de instituţii. La acel moment, Daniela Soroceanu ocupa funcţia de şef al Casei de Asigurări de Sănătate Neamţ. Iar suma încasată drept indemnizaţie de concediu medical pentru cele 16 luni reprezenta un procent aplicat la leafa acesteia, leafă care este una consistentă pentru funcţia respectivă.

Vom reveni

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Premierul Dăncilă ştie ce a semnat? Noul prefect de Neamţ, campion naţional la concediu medical: 16 luni!

  1. Domnu Vinca…ce fac oamenii astia cu salarii de peste 200 milioane lei vechi pe luna? Sa fi bolnav de pacanele sa cheltui banii astia intr-o luna…barbat su,ala de la muzeu are 6000 lei NET pe luna…pentru ce? Sterge blana de urs din muzeu de praf?

  2. Și cum arată denota nesimtirea….. “arată mi cu cine te însoțești ca sa îți spun cine ești!!!!”bine ca merge salariul!!!!

  3. Domnule Vinca trimite aceste articole si premierului(madam Dancilă) poate nu ştie ce a semnat?????

  4. Domnule Vinca ia intereseaza-te ce scandal a facut aceasta cucoana sambata in prefectura.nici nu a fost numita da a si inceput scandalul.

  5. Tortul de inghetata la kil va fi o raritate in oras . Faceti rezerve de pe acum !

Lasă un răspuns