PREMIERĂ: Transport gratuit pentru elevii din Piatra Neamț!


Pentru prima dată în istoria orașului, elevii din Piatra Neamț vor beneficia de transport gratuit. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în ședința extraordinară a Consiliului local, încheiată cu puțin timp în urmă, în urma unui amendament propus de Cătălin Misăilă – ALDE.
Consider că această măsură este pe deplin îndreptățită și sustenabilă iar elevii din Piatra Neamț merită să aibă parte de transport gratuit, așa cum se întâmplă și în alte localități”, și-a susținut Misăilă punctul de vedere. Astfel, prin votul tuturor aleșilor locali, 200 de mii de lei din bugetul municipiului au fost redirecționați pentru acoperirea gratuității transportului școlarilor.
Amendamentul lui Misăilă nu a fost singurul care să aibă legătură cu domeniul educației. Liberalul Mihai Obreja a solicitat redirecționarea a peste 70 de mii de lei pentru achiziționarea unor calculatoare noi pentru laboratorul de informatică de la Colegiul Național „Petru Rareș”, în timp ce colega sa de partid Luminița Moscalu a solicitat mutarea unei sume de bani pentru Liceul de artă „Victor Brauner”.
Cel de-al patrulea amendament în favoarea învățământului a venit de la social-democrata Claudia Moroiu, care a cerut colegilor săi aprobarea relocării a 105 mii de lei, bani ce urmează să fie folosiți pentru premierea elevilor olimpici din Neamț și a profesorilor lor coordonatori.
La ședința extraordinară de astăzi au răspuns prezent toți aleși locali, unicul proiect înscris pe ordinea de zi vizând aprobarea bugetului municipiului pentru anul în curs.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “PREMIERĂ: Transport gratuit pentru elevii din Piatra Neamț!

  1. Era interesant daca era și o data la care sa se refere articolul sau un nr de hotărâre locala.

Lasă un răspuns