Premieră la Piatra Neamț: Toți consilierii locali s-au abținut la votul unui proiect


Întâlnirea de lucru a consilierilor locali pietreni din această după amiază a consemnat o premieră absolută: unul din cele 35 de proiecte propuse pe ordinea de zi a picat, după ce toți cei 23 de aleși s-au abținut la vot. Este pentru prima dată când în administrația publică locală se întâmplă așa ceva, în condițiile în care până acum un proiect ori trecea – cu sau fără amendamente, ori era respins.
Proiectul cu pricina se referea la aprobarea raportului de evaluare, stabilirea prețului de piață și vânzarea prin licitație publică a unui imobil aparținând domeniului privat al municipiului Piatra Neamț. Mai pe românește, este vorba despre o clădire aflată pe terenul unde se reconstruiește magazinul LIDL din zona 1 Mai, pe care proprietarii brand-ului ar fi vrut să o cumpere. După un amendament respins, care prevedea stabilirea prețului de vânzare la 100 de euro pe metru pătrat, a venit momentul votului final al proiectului în forma sa inițială. În acest punct, niciunul dintre consilieri n-a votat nici pro, nici contra. Toți au ridicat, în schimb, mâna când au fost întrebați dacă se abține cineva.
Abținerea a fost după respingerea amendamentului, moment din care nimeni n-a mai înțeles nimic”, a apreciat primarul Chitic, în conferința de presă ce a urmat ședinței.
Fiind vorba de un obiectiv aflat în patrimoniul municipiului, pentru a putea fi aprobat proiectul trebuia să obțină două treimi din voturile consilierilor, lucru care era puțin probabil să se întâmple. „Când intră în dezbatere ceva altfel decât au discutat ei (consilierii PSD, n.red.) înainte, se blochează, lucru care s-a mai întâmplat și în trecut. Astăzi s-au blocat și n-au mai votat nici pro, nici contra”, a spus primarul Chitic.
La rândul său și secretarul municipiului Florin Fecic a apreciat că unanimitatea abținerii de la vot a venit ca un compromis al aleșilor locali, pentru că proiectul cu pricina nu avea sorți de izbândă, în condițiile în care nu putea trece doar cu o majoritate simplă.
Alex SÎRBU

Lasă un răspuns