Premieră! Cursuri de autoapărare pentru femei, axate pe ANTI-VIOL!

Un club de arte marţiale din Piatra Neamţ organizează, în premieră pentru această zonă, cursuri de auto-apărare dedicate exclusiv femeilor, cu tematică dedicată prevenirii şi evitării violurilor. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele Takeda Club Piatra Neamţ, Ionel Ioniţă (Papi) care a precizat că aceste antrenamente vor începe cu data de 1 noiembrie.

„IN CURAND! Incepand cu data de 01.11.2017 Takeda Club organizează cursuri de autoapărare pentru femei. Cursurile de autoapărare a femeilor din cadrul Takeda Club se concentrează pe tehnici și tactici de prevenire a violurilor. Va învățăm să vedeti semnele de pericol și cum să te aperi când nu ai semne de pericol.
În aceste cursuri speciale de autoapărare pentru femei vă învațăm cum să vă apărați împotriva ciocnirilor comune, a apucărilor, a îmbrățișărilor puternice (urs) și a altor atacuri, inclusiv a luptei la fața locului și a confruntării cu o armă. Stimulam scenarii realiste de atac/aparare”, spune Papi.

Preşedintele Takeda Club este şi patronul unei firme de pază şi protecţie şi explică faptul că în aceste cursuri va îmbina cunoştinţele sale din acest domeniu cu cele din artele marţiale: <<Cursul din cadrul Clubului Takeda a fost elaborat cu atenție, din experienta mea adunata în cei peste 25 de ani în pază și protecție, 20 de ani ca și detectiv particular, 10 ani ca instructor IBSSA (Internațional Bodyguard Security Services Association) specialist în Pshihosociologia Securității și Informației, instructor și branch chief România în FSA&MMA Kenshinkan 5 dan, 5 dan Ju – Jitsu Kobudo Internațional, 4 dan în Shindokan-Kan din colaborarea mea dea lungu timpului cu oficialii legii, psihologi, medici și consilieri de prevenire a violurilor și maltratari femeiei. Cursul se ocupă în mod specific de modul și locul în care femeile sunt frecvent atacate. Femeile sunt învățate cum să se protejeze în mod sigur și eficient de un atacator cu lovituri, coate, genunchi și lovituri. Mai important, femeile învață să se apere de cele mai grave scenarii, adică atunci când sunt deja strangulate, indiferent dacă se ridică în picioare sau de la pământ.
Cursul include metode de formare pentru a construi spiritul de luptă al femeilor și pentru a le instrui cum să reacționeze atât mental cât și fizic într-o perioadă de nevoie, eliminând pericolul de „înghețare” sau „închidere” în confruntări>>.

Evident că aceste cursuri le vor putea fi utile femeilor nu doar în situaţii de viol ci şi în cazul altor agresiuni, cum ar fi tâlhăriile, care au luat o amploare tot mai mare în Piatra Neamţ, victimele predilecte fiind tot femeile.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns