Premieră! 3 deputate trimise în Parlament de județul Neamț

În premieră din 1990 și până acum, județul Neamț trimite în Parlament 3 doamne deputat. Neamțul a mai avut de-a lungul timpului femei-parlamentari (senatoarele Emilia Arcan și Silvia Ciornei, deputatele Mihaela Stoica și Elena Udrea) dar în fiecare mandat a fost doar câte una iar acum sunt 3 (trei) în același mandat: Oana Bulai (PSD), Mara Calista (PNL), Dumitrina Mitrea (AUR).
Conform datelor de pe siteul Camerei Deputaților, repartizarea în comisii este următoarea:
– Oana Bulai:
Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport
– Mara Calista
Comisia pentru muncă şi protecţie socială
Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.

În dreptul Dumitrinei Mitrea nu apare nicio comisie, deocamdată.

Imediat după depunerea jurământului, deputatele de la PSD și PNL au postat pe net și momentele respective, înregistrate video, dar și câte un mesaj scurt text.

„Astăzi am depus jurământul în plenul Camerei Deputaților. Pășesc, astfel, cu încredere în forțele proprii și cu entuziasm că pot contribui la binele nemțenilor care mi-au acordat încrederea lor, în primul meu mandat ca deputat al tuturor nemțenilor”, a punctat Oana Bulai.

Mara Calista a marcat și ea momentul prin următorul mesaj: „Jur să îmi îndeplinesc cu onoare și fidelitate mandatul încredințat de popor!”.

Deputata AUR de la Neamț nu a postat niciun mesaj personal, nici măcar pe contul de facebook unde, de atunci încoace sunt alte mesaje, în general shareruri la mesajele partidului (sau ale lui George Simion).

Este cel puțin ciudată maniera de comunicare a conducerii AUR Neamț (președinte chiar Dumitrina Mitrea) în condițiile în care liderii celorlalte organizații din țară sunt foarte activi și acum, și cu mesaje proprii, așa cum au făcut și în campania electorală.

D.V.

Tu, Marius Coserariu, Iulian Luca şi alţi 431
161 comentarii
41 distribuiri
Îmi place

 

Comentează
Distribuie

Lasă un răspuns