Prejudiciul din dosarul cu inculpatul Chitic: 1.000.000 lei! Sărăcia din bugetul Primăriei, acoperită prin creşterea cu 10% a taxelor

Peste 1.000.000 de lei este prejudiciul stabilit de DNA în dosarul în care primarul Dragoş Chitic este inculpat şi trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

<<Prin aceste demersuri, a fost produs municipiului Piatra Neamț un prejudiciu în valoare de 1.089.170 lei>>, spune DNA în comunicatul remis azi presei.

<<În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 20-28 ianuarie 2010, inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile, în calitățile menționate mai sus, beneficiind de ajutorul inculpatului Bordei Marin, cu încălcarea dispozițiilor legale, au semnat și avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul local Piatra Neamț, a unei hotărâri prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafață totală de 21.055 mp teren de pe raza municipiului>>, spun procurorii.

<<Acest contract a fost încheiat în condițiile în care inculpații Chitic Dragoș Victor și Vișan Vasile cunoșteau că această operațiune era din punct de vedere economic defavorabilă municipiului și privea inclusiv o suprafață de teren care făcea parte din domeniul public al localității. (…) Evaluarea terenurilor ce aparțineau primăriei Piatra Neamț a fost realizată de inculpatul Zăpor Vasile, în calitate de expert, care le-a subevaluat cu suma totală de 1.089.170 lei, cunoscând că rapoartele sale vor fi determinante pentru încheierea contractului de schimb menționat mai sus>>, spune DNA.

Iar în timp ce municipiul Piatra Neamt era văduvit astfel de venituri importante, primarul Dragoş Chitic nu conteneşte că explice unele măsuri administrative tocmai prin faptul că bugetul municipiului este unul foarte subţire. Exact gaura din bugetul local a fost motivaţia invocată de primarul Chitic şi pentru creşterea cu 10 % a taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2018.

Cititi si : Taxe şi impozite locale mai mari în 2018, la Piatra Neamţ. Primarul a propus, majoritatea PNL-PMP a votat.

Altfel spus, dacă instanţa care va judeca acest dosar va confirma acuzaţiile DNA, se poate spune că primarul Dragoş Chitic (iniţiatorul proiectului de hotărâre cu taxe crescute şi împovărarea cetăţenilor) a contribuit la sărăcirea bugetului pe care îl acoperea apoi prin creşterea birurilor pentru cetăţeni. Normalitatea în administraţie, nu?

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

One thought on “Prejudiciul din dosarul cu inculpatul Chitic: 1.000.000 lei! Sărăcia din bugetul Primăriei, acoperită prin creşterea cu 10% a taxelor

  1. Domnule Zapor ți-a venit și ție rândul! Nu mă bucur dar îmi pare bine, sper sa iei cu suspendare că să ne întâlnim pe la Probațiune, să umbli și tu pe drumuri așa cum umblu și eu

Lasă un răspuns