Prefectura cu tunurile pe MUNCA LA NEGRU

 

DSC_4813

Prima temă a Colegiului Prefectural de azi a reprezentat-o fenomenul muncii la negru, subiect declarat ca o prioritate a prefectului Vlad Angheluţă, încă de la momentul preluării mandatului.

“Inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț – dl Ioan POPESCU a prezentat cauzele identificate ca generatoare de situații de muncă nedeclarată, categoriile de persoane depistate că lucrează fără forme legale de angajare precum și direcțiile prioritare de acțiune pentru prevenirea cazurilor de muncă nedeclarată (campanii de informare și conștientizare, colaborarea cu organizațiile sindicale și patronale, cooperarea interinstituțională, implicarea mass – media, instruirea angajatorilor etc.)”, precizează cun comunicat al Cancelariei Prefectului de Neamţ.

În trimestrul I din anul 2015, pentru muncă fără forme legale s-au aplicat angajatorilor 17 amenzi contravenţionale. În cele 377 de acţiuni de control desfăşurate în trimestrul I din anul 2015, s-au dispus 135 măsuri pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidenţă a salariatilor, iar 18 angajatori au fost sancţionati, prin aplicarea unor avertismente contraventionale.

Au fost depistate un număr de 202 persoane pentru care angajatorii nu au respectat termenul legal de transmitere a elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns