Prefectura controlează PMP la Imn! Popularii lui Tomac şi Gavrilescu riscă amendă de 5000 lei!

Prefectura Neamţ verifică noua situaţie din judeţul Neamţ unde s-a ajuns (iar!) ca Imnul Naţional să fie intonat în bătaie de joc şi în totală contradicţie faţă de prevederile exprese ale legii, la un eveniment public organizat de PMP Neamţ. Este vorba despre şedinţa de alegeri a PMP Piatra Neamţ unde un incident tehnic a fost cârpit cu o intonare live de un penibil absolut.

„Prefectul de Neamţ s-a autosesizat şi a dispus efecturea unor verificări”, anunţă un document emis de Prefectură, care s-a autosesizat după apariţia în Vestea a articolului pe acest subiect dar şi a unei filmări cu valoare de probă.

Documentul Prefecturii reaminteşte şi de un eveniment precendent (Hora Unirii, 24 ianuarie, organizat de Primăria Piatra Neamţ – incident semnalat la acel moment tot în Vestea) şi de faptul că atunci a avertizat Primăria Piatra Neamţ.

Rămâne de văzut dacă şi PMP-ul se va alege doar cu o banală şi simbolică avertizare sau dacă Prefectura va realiza că sancţiunile prea paternaliste nu produc efecte şi va aplica litera legii care prevede clar AMENDĂ, între 2500 lei şi 5000 lei.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns