Prefectul Soroceanu acuză: Primăria Piatra Neamț a refuzat să ajute 26 de familii din Văleni afectate de inundații!


Prefectul Daniela Soroceanu acuză Primăria Piatra Neamț – cu trimitere directă la primarul Dragoș Chitic – că ar fi refuzat sprijinirea a 26 de familii din Văleni, afectate de inundațiile din această vară. Dincolo de limbajul excesiv de propagandistic utilizat în mesajul postat pe net, Soroceanu spune că acele 26 de familii ar fi meritat la fel ca și altele care au fost ajutate de Primărie să primească un sprijin ba, mai grav, că „ați uitat să puneți aceste familii în raportul operativ”.

Mesajul Danielei Soroceanu conține însă puține date concrete și mai multe considerații de ordin personal sau politic. Dacă raportul între informații și opinii ar fi fost invers, poate opinia publică ar fi aflat mai multe despre ceea ce, printre rândurile prefectului, se poate deduce a fi un grav abuz. Cert este că dacă Prefectul are dreptate, cel puțin câțiva din Primărie (cei care au întocmit un raport incomplet/fals, care „ați uitat să puneți”) ar trebui nu doiar demiși ci puși să dea cu subsemnatul în fața unor instituții abilitate.

Mai jos, integral, mesajul postat de Daniela Soroceanu, cu precizare că deși a trecut o zi deja, primăria Piatra Neamț nu i-a dat niciun răspuns:

<<OAMENI înainte de POLITICĂ!
26 de familii vor primi ce le-a fost REFUZAT de către Primăria Piatra-Neamț și de către primarul Dragoș Chitic! 
Dacă lor nu le pasă pentru că sunt POLITICIENI, eu sunt un funcționar public, plătit din banii dumneavoastră și port pe umeri responsabilitatea rezolvării problemelor nemțenilor!

Astfel că, în urma reclamațiilor făcute de acele familii din Văleni, UITATE de către administrația locală, am semnat pentru acordarea sumelor de bani, ca ajutoare de urgență pentru înlăturarea pagubelor produse de inundațiile din luna trecută! Așa arată normalitatea, în viziunea mea: drepturi egale pentru cetățeni egali!

Îmi doresc ca această postare să fie un semnal de alarmă pentru politicienii locali! Oamenii trebuie să fie ascultați și problemele lor să le fie rezolvate, chiar și atunci când nu este campanie electorală! Doar așa vom putea progresa!

Nu în ultimul rând, adresez o întrebare publică domnului primar de Piatra-Neamț: Cu ce v-au greșit aceste familii astfel încât să le luați de la gură o bucată de pâine, la care aveau DREPTUL?! Dacă nu puteți oferi un argument pertinent pentru care ați uitat să puneți aceste familii în raportul operativ, măcar un sentiment de empatie sau de remușcare față de acei oameni simpli să aveți în această seară!

Voi continua să lupt pentru drepturile tuturor cetățenilor acestui județ! Pentru nemțeni, pentru Neamț!>>

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns