Prefectul și primarul, recunoștință pentru veteranii de război

Ziua veteranilor de război a fost marcată și în judeul Neamț, autoritățile – în frunte cu prefectul George Lazăr și cu primaruld e Piatra Neamț, Andrei Carabelea – punctând recunoștința meritată de foștii oșteni atât în cadrul ceremoniei de depunere de coroane ci și în întâlniri directe cu cei care au luptat pe front și acum au ajuns la vârste… seculare.

„Sărbătorim astăzi, veteranii de război, în semn de recunoștință pentru toți militarii români care au luptat, în istoria României, pentru suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre.
Într-o zonă în care provocările în domeniul securității se înmulțesc de la an la an, România a devenit un important furnizor de securitate în regiune și îşi îndeplineşte cu responsabilitate angajamentele asumate ca aliat şi membru al comunităţii internaţionale.
Îmi exprim recunoștința față de sacrificiile și devotamentul veteranilor care au făcut o prioritate din slujirea drapelului național, dar și față de cei care își desfășoară activitatea, în prezent, în teatrele de operații din afara țării, cu profesionalism și demnitate. Le onorăm sacrificiul şi ne exprimăm întreaga recunoştinţă față de toți militarii care au apărat și continuă să apere, cu propriile vieți, libertatea acestei țări.
Cu ocazia Zilei Veteranilor, îmi exprim prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie ale militarilor români.Ma înclin, cu respect, și în fața veteranilor din al doilea Război Mondial, care reprezintă pentru societatea românească un model pentru generațiile viitoare și îi omagiem pe cei care și-au pierdut viața în luptă.
Le transmit veteranilor români întreaga recunoștință, multă sănătate și La Mulți Ani!”, a declarat prefectul George Lazăr.

Primarul Andrei Carabelea a punctat și el: „Astăzi, 29 aprilie, zi solemnă de respect și apreciere pentru veteranii noștri. Ziua Veteranilor de Război a fost marcată și la Piatra-Neamț. Au fost omagiați cei care și-au pierdut viața pe câmpurile de luptă, dar și cei care au rămas până astăzi o mărturie a trecutului, un model de curaj și dragoste de țară.
Alături de George Lazăr, prefectul județului Neamț și Marius Dascălu, comandantul Garnizoanei Piatra-Neamț i-am felicitat pe cei 4 veterani ai orașului nostru care au împlinit sau vor împlini în acest an un secol de viață. Viață cu multe amintiri, emoții, zile de spaimă, dar și bucurii. Bucuria că au reușit să depășească momente crunte și aprige, dar mai ales bucuria că fac cinste țării pe care au servit-o cu patriotism și determinare. Celor 4 veterani, dar și altor 20, ne-am dorit să le facem câteva mici surprize prin oferirea unor cadouri de apreciere și prețuire pentru anii de război în care au pus țara mai presus de propria viață, dar și o dovadă că nu au fost uitați. Și nu îi vom uita.
Vă mulțumim și ne înclinăm cu deosebit respect!”.

V.N.

Lasă un răspuns