Prefectul PSD, sub anchetă ANI! Iosub îi cere lui Carmen Dan demiterea lui Soroceanu!

Prefectul de Neamţ, Daniela Soroceanu face obiectul unei evaluări ANI, arată un document oficial remis de instituţia respectivă lui Jănel Iosub, liderul unui ONG din Neamţ. „Evaluare ANI” este sinonim cu „anchetă”.
Drept urmare a verificării care o vizează pe Daniela Soroceanu şi susţinând că aceasta s-ar afla în conflict de interese penal, Iosub cere Ministrului de Interne Carmen Dan demiterea Danielei Soroceanu, anunţă TVM Neamt.

Cererea catre Carmen Dan este motivata prin faptul ca prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu este cercetata de ANI  si se solicita tratarea spetei cu aceeasi unitate de masura ca in cazul fostului vicepresedinte CJ Neamt, Laurentiu Dulama care a fost demis prin ordinul prefecturesei Soroceanu, pentru ca era cercetat de ANI.

Asociatia Avertizorilor Nemteni cere ministrului de interne Carmen Dan demisia prefectului de Neamt Soroceanu Daniela pentru urmatorul motiv. Soroceanu Daniela este cercetata de inspectia nationala de integritate pentru un posibil conflict de interese penal administrativ. Or, tinand cont ca vicepresedintele CJ Neamt domnul Dulama Laurentiu Amedeo a fost demis printr-un ordin al prefectului de Neamt Soroceanu Daniela deoarece acesta era cercetat de A.N.I tot pe acelasi principiu trebuie demisa si Soroceanu Daniela de catre ministrul de interne Carmen Dan. Traim cu speranta ca PSD va aplica legea si in cazul subalternilor lor si nu folosesc cadrul legislativ DOAR pentru eliminarea rivalilor politici! Asociatia Avertizorilor Nemteni va monitoriza desfasurarea aplicarea cadrului legal si va instiinta presa in legatura cu acest aspect tinand cont ca actualul prefect este inalt functionar public!”, spune Iosub, citat de TVM Neamţ.

Fapta presupusă ca fiind generatoare de posibil conflict de interese se referă la contrasemnarea a unei Hotărâri de CJ de către Daniela Soroceanu (pe atunci secretar al judetului), reglementare prin care s-a modificat organigrama Complexului Muzeal Neamţ unde a fost inventat postul de director adjunct de marketing care a fost câştigat apoi, prin concurs (pe bune, evident…) de către Cristian Soroceanu, soţul actualei respectivei.
La vremea respectivă, consilierii judeţeni liberali din CJ Neamţ au şi tras un semnal de alarmă, vorbind despre o funcţie creată cu dedicaţie.

V.N.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.