Prefectul Panaite s-a întors la locul faptei! După 31 de ani, în clasa de liceu în care a fost boboc!

Activităţile oficiale la care trebuie să participe prin natura funcţiei i-au prilejuit astăzi prefectului de Neamţ Vasile Panaite un moment din acelea care-ţi fac pielea ca de găină: şeful judeţului a ajuns în liceul şi în clasa în care în 1986 păşea ca boboc.

Panaite a participat la deschiderea unei competiţii educative dedicate elitelor şcolare la disciplina chimie – Concursul Ştefan Procopiu – iar discursul său a fost, din acest motiv, unul mai puţin oficios şi mai plin propriile sentimente: <<Ieri mă gândeam ce o să spun aici. Mi-am propus să spun ce simt în acel moment iar când am pășit pe trotuarul care face legătura între poarta principală și această clădire în care ne aflăm, mi-am adus aminte că în 1986 m-a surprins ceea ce astăzi mi-a trezit amintiri: statuia care ține atomul în mână. Mă simt ca în prima zi de școală. Eram 4 băieți și 32 de fete, majoritatea erau din Piatra Neamț și mă întrebam ce voi face eu singur? Veneam din Crăcăoani, urma să stau la internat. Anii au trecut și îmi aduc aminte cu plăcere și emoție că la finalul liceului am susținut proiectul alături de doamna profesoară Mariana Paleu, actualul director al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu”. Proiectul se numea ”Etirarea firului de nylon 6-6”. Sunt onorat că am fost invitat astăzi la deschiderea concursului ”Ștefan Procopiu”, vă mulțumesc și vă doresc succes>>.

Directorul Mariana Paleu a punctat faptul că: <<Concursul s-a născut ca unul județean, a devenit regional, național și de zece ani are participare internațională. Este un concurs înscris în calendarul activităților educaționale naționale și ne mândrim cu acest fapt. Acest concurs se dorește a fi unul a elitelor în cercetarea științifică și în fiecare an calitatea competiției crește>>.

Reîntors la „locul faptei” anilor de liceu, prefectul Panaite a vizitat şi clasa în care a învăţat dar şi internatul în care a fost cazat 4 ani. Aici a avut parte de o altă surpriză, reîntâlnind o angajată care era pedagog şi atunci.

D.V.

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Prefectul Panaite s-a întors la locul faptei! După 31 de ani, în clasa de liceu în care a fost boboc!

  1. Spre deosebire de dumneavoastră eu nu sunt supărăcios. Poate din emoție nu vă amintiți că Procopiu a fost fizician, prin urmare concursul e de fizică și apoi de alte științe.

  2. Pentru moderare e nevoie de pompiță. Pompița e tot ceva legat de fizică.

  3. cred ca lui panait emotiile i lea creat din cauza amintirilor despre paleu.nu are nici o legatura panait cu chimia sunt doua linii paralele.cred ca are prea multe emotii de cand e prefect.atentie emotiile excesive dauneaza sanatatii.

Lasă un răspuns