Prefectul Panaite către primari: Atenție la calamități!


Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a condus astăzi o ședință cu primarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județ, în care a fost prezentată o informare pe tema înregistrării gratuite a proprietăților în cartea funciară. Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectură, trimisul Guvernului în teritoriu a solicitat primarilor să aibă în atenție și problema prevenirii inundațiilor, prin curățarea rigolelor și șanțurilor, a podurilor și podețelor din localități. În acest sens, Panaite le-a recomandat edililor să nu ezite să îi pună la treabă pe beneficiarii ajutoarelor sociale.
Vă rog să dispuneți în localitățile pe care le conduceți efectuarea rapidă a curățirii zonei podurilor și podețelor, a rigolelor și șanțurilor, având în vedere că este o perioadă în care vom avea fenomene meteo periculoase, cantități mari de precipitații într-un interval de timp foarte scurt. Știți foarte bine cu ce ne-am confruntat și sâmbăta trecută atunci când inundațiile au afectat 23 de localități. Sunt unele situații care pot fi evitate și de aceea vă puteți folosi de beneficiarii ajutorului minim garantat pentru a efectua lucrările de curățire a zonei podețelor sau a șanțurilor. Dumneavoastră știți mai bine zonele sensibile din localitățile pe care le conduceți. Vă spun aceste lucruri pentru că la sfârșitul acestei săptămâni sunt prognozate din nou ploi torențiale iar meteorologii anunță o vară cu astfel de fenomene meteo. Vă rog ca acolo unde apar situații periculoase să le raportați imediat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț pentru a putea să le gestionăm rapid, și de asemenea să instituiți permanența la sediul primăriilor atunci când este necesar, astfel încât să putem comunica”, a spus prefectul de Neamț.

Totodată, Vasile Panaite a solicitat activarea imediată a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență atunci când situația o va impune, motivând că numai intervenția rapidă în zonele cu risc poate salva vieți omenești și bunuri.
În ședință a fost prezentată, totodată, ”Operaționalizarea sistemelor informatice referitoare la Registrul Electronic Național al Nomenclaturii Stradale și la Registrul Agricol Național din județul Neamț”. La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai O(ciului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcției de Statistică, secretarul județului, Daniela Soroceanu și Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Alex SÎRBU

 

2 thoughts on “Prefectul Panaite către primari: Atenție la calamități!

  1. De acord.

    Rusine Arsene!

    Ai compromis institutia Prefectului!

    Si,te-ai compromis si pe tine!

    Rusine!

Lasă un răspuns