Prefectul o drege! Ar fi trimis somație secretarului de la Hangu!

Legendă foto – Prefectul Adrian Niță, pe vremea când nu era cadru de nădejde al PSD ci un activ militant și lider în partidul Monicăi Macovei și când explica cum e cu lupta pentru sinecuri și ciolan. Pentru a afla ce spunea Monica Macovei despre „baronii”, „interlopii”, „penalii” din PSD, dați o căutare pe google…

Secretarul comunei Hangu, Anișoara Bici ar fi întocmit și trimis spre Prefectură referatul care să stea la baza demiterii primarului Gavril Lungu (condamnat cu suspendare, definitiv, pentru fraudă cu fonduri europene) abia după ce ar fi fost somată de Prefectura Neamț – asta a precizat mai devreme prefectul Adrian Niță.

Prefectul Niță a făcut următoarea precizare pe un grup de comunicare Prefectură-Presă:
<Așa cum v-am spus in repetate rânduri, nu țin cont de culoarea politica in nicio situație ce vizează legalitatea.
Așa s-a întâmplat de fiecare data indiferent de apartenența politica a celor in cauză.
In cazul de față, încă din data de 26.04, prima zi lucrătoare de după Sărbătorile Pascale, Prefectura a emis o adresa către Primaria Hangu în care i se atrage atenția secretarului primăriei să respecte termenul legal pentru emiterea referatului.
Până la ora aceasta, nici prin email și nici prin poștă nu a ajuns niciun document de la Hangu.
Despre motivul pentru care nu a putut pana acum Prefectura sa emită ordin V-am scris zilele trecute aici pe grup>.

Precizare – prima zi lucrătoare după Sărbătorile Pascale NU A FOST 26.04!

Nu știm dacă Adrian Niță a citit sau nu articolul precedent – Hangu, ziua 13! Primar PSD condamnat definitiv, ne-demis de Prefectul PSD! Secretarul comunei a făcut referatul… – dar răspunsul lui a venit la mai bine de 2 ore și jumătate după întrebările adresate de Vestea:

„Bună ziua!
Hangu, ziua 13 după sentința pronunțată pe 19 aprilie
Vă rog să ne anunțați, dle prefect,
1. dacă a remis secretarul UAT referatul pe care era obligat să-l întocmească in maxim 10 zile „de la intervenirea situației”?
2. dacă a semnat prefectul Ordinul de Prefect privind demiterea (incetarea mandatului) primarului (Gavril Lupu – întâmplător, membru PSD) condamnat definitiv pentru fraudă cu fonduri europene.
Mulțumesc cu anticipație pentru răspuns”.

Ar mai fi de punctat două detalii:
1.Prefectul Niță spune azi, luni, despre somația trimisă secretarului UAT Hangu. Deși pe același grup de presă a fost o discuție și vineri, atunci prefectul nu a spus nimic despre acea somație. Transparența înseamnă informație corectă și promptă!
2.Primul rând al mesajului prefectului arată o anume iritare legată de „coincidența” apartenenței politice. Dar adevărul irefutabil este că și Niță și Lupu sunt membri importanți ai PSD Neamț. În ce măsură această „coincidență” cauzează sau nu detalii care arată o tragere de timp în favoarea unui primar condamnat definitiv, rămâne la aprecierea fiecăruia.

Ca detaliu de culoare (roșie), Statutul PSD prevede anumite măsuri în cazul unui membru condamnat definitiv. Ați văzut  voi cei care citiți vreun informație în acest sens de la PSD Neamț?

D.V.

Nota Bene – Mesajul de pe tricoul lui Adrian Niță, din perioada M10, amintește (și ca fond și ca formă) de unul din sloganele electorale ale PDL, de la alegerile generale din 2008. „EI CU EI, NOI CU VOI!”.

Lasă un răspuns