Prefectul Niță răspunde acuzațiilor aduse de liberali: „Îi voi chema în judecată”

Prefectul (PSD) Adrian Niță dă replica liberalilor nemțeni care azi, printr-un comunicat de presă, i-au solicitat să ceară demiterea directorului DRDP Iași și să-și ceară scuze șoferilor care stau la cozi infernale la Podul Horia-Roman unde uneori muncesc câte 2 muncitori.

În replica sa, prefectul explică faptul că (citându-i iarăși pe cei de la DRDP Iași) din punct de vedere tehnic se lucrează conform normelor: „Urmare a comunicatului de presă emis de către conducerea PNL Neamț in legătură cu lucrările care se desfășoară pentru înlocuirea rosturilor de dilatație la podul de pe drumul național DN 2, la intrarea în municipiul Roman, facem următoarele precizări:
Reprezentanții DRPDP Iași ne-au comunicat că această activitate a fost contractată de o firmă specializată respectându-se procedurile legale. Operațiunea constă în demontarea rostului degradat, refacerea suportului, trasarea și realizarea găurilor, montarea rosturilor noi.
Din punct de vedere tehnic, lucrarea de înlocuire a unui rost de dilatație are termen de finalizare de cel puțin 5 zile/fir. Termenul nu poate fi devansat deoarece sunt folosite în procesul tehnologic betoane speciale cu termen strict de întărire și protecție. Având în vedere complexitatea operațiunii și instalațiile folosite, activitatea nu se poate desfășura pe timpul nopții, ci doar pe timpul zilei. Totodată, în procesul tehnologic există și pauze obligatorii în care nu pot fi executate alte operațiuni și nici nu se poate circula pe sectorul respectiv. Termenul contractual de finalizare a lucrării este sfârșitul lunii august a.c.
Se încearcă finalizarea lucrărilor într-un timp mai scurt, dar fără a fi afectate etapele tehnologice”.

Iritat de acuzele aduse de fruntașii liberali din Neamț, prefectul (PSD) Adrian Niță anunță că le va intenta proces acestora și le va cere daune care să compenseze prejudiciul de imagine suferit: „In ceea ce privește minciunile și calomniile pe care semnatarii acestui comunicat le-au făcut la adresa mea, fac precizarea că îi voi chema în judecată pentru a răspunde civil pentru prejudiciul de imagine pe care mi l-au produs.
Această decizie am luat-o deoarece nemțenii nu sunt datori să asiste la bălăcărelile publice proliferate de politicieni care nu s-au remarcat în activitatea lor politica și administrativă decât prin circ și comportament de mahala”.

Dincolo de dreptul constituțional al prefectului de Neamț de a acționa în instanță pe oricine consideră că îi aduce atingere imaginii sale, dincolo de situații sau cuvinte gen „bălăcăreli”, „mahala” etc (folosite în replica de mai sus) rămâne întrebarea retorică ce s-ar putea face real, apropos de podurile minunate din județ, pentru cei din Luțca (acum ocolesc 20 de kilometri pentru a merge la Primărie la Sagna) sau pentru cei care stau o oră la Horia-Roman?

Ne-retorică ar fi altă întrebare care pleacă de la motivația pentru care nu s-ar putea lucra (în august!) noaptea: „complexitatea operațiunii și instalațiile folosite”.
Serios?

D.V.

2 thoughts on “Prefectul Niță răspunde acuzațiilor aduse de liberali: „Îi voi chema în judecată”

 1. Singurul prejudiciu este al cetatenilor care platesc salariul colosal de 200 milioane net/luna domnului ”prefect” Nita care nu are nici o calificare sa ocupe aceasta functie.
  Este un impostor conform definitiei din DEX.
  Cat despre ”imagine”,ea reflecta realitatea unei”cariere”politice si nu profesionale(care nu exista), presarata de dosare penale si smenuri care au vizat delapidarea banului public.
  Asta e imaginea pe care singur si-a ”construit-o”.
  A sta cocotat ca Prefect proptit de Arsene in conditiile in care la fiecare iesire in public s-a facut de ras prin incompetenta si ineptiile pe care le-a debitat ca sa-i acopere pe Arsene si clica de mafioti din Psd arata lipsa cronica de caracter si bun simt care,daca le-ar fi avut,l-ar fi obligat sa-si dea demisia.
  In rest,alta diversiune marca PSD/NIta cu datu in judecata.A mai trecut o zi in care si-a incasat salariul platit de noi,degeaba.

 2. Un individ care raspunde doar la comanda politica. Insipid, mediocru, fara initiativa !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.