Prefectul Niță cere Armatei Pod de Pontoane la Luțca. „Podul lui Arsene” s-a prăbușit deși a costat 8 milioane lei

În timp ce mărețul „Pod al lui Arsene” de la Luțca s-a prăbușit, izolnd mii și mii de oameni de Roman și de restul județului, Prefectul de Neamț Adrian Niță apelează, în disperare de cauză, la Armată, pentru a găsi o soluție de avarie. Un pod de campanie înseamnă, în fapt, în general, un pod de pontoane.

Paragraful de mai sus face parte dintr-o Hotărâre de Comitet Județean Pentru Situații de Urgență, adoptată azi, centrată pe Podul de la Luțca prăbușit ieri, la 6 luni după ce Arsene anunța cu surle și trâmbițe realuarea circulației, după lucrări de reabilitare care au costat peste 8 milioane de lei.

Următoarele articole din aceeași HCJSU sunt la fel de interesante:

Articolul 3 e de manual. Deci CJ – nu că vrea Arsene ci pentru că solicită CJSU – va angaja un expert care să verifice proiectul pe baza căruia s-au făcut lucrările la pod. Adică proiectul firmei ALIDO PROIECT (care a luat un sac de bani de la CJ) va fi verificat de un expert angajat și plătit tot de CJ.
Alido Proiect este vizată de suspiciuni întemeiate, este o anchetă a DNA care sigur verifică dacă proiectul a fost pe bune sau făcut pe colțul mesei (așa cum sunt 3/4 din proiectele finanțate de autorități locale), care sigur verifică și legăturile dintre proiectant, beneficiar și constructor. Și CJ – instituție vizată și ea de suspiciuni absolut întemeiate, condusă de un inculpat condamnat în primă fază la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție care garanta chiar el în noiembrie 2021 că circulația pe pod e sigură – plătește un alt expert care să ce?

Oricât de bine-intenționat ar vrea să pară prefectul Adrian Niță, niciun om care are creierul funcțional nu poate uita că acesta este subordonatul politic al lui Arsene, că a ajuns în funcție pentru că a fost propus de șeful PSD Neamț. În acest context, strategia cu angajarea unu expert tot de către CJ nu poate fi exonerată de bănuială că ar puea fi vorba și de o clasică operațiune de mușamalizare.
Asta cu atât mai mult cu cât, de ieri, principala firmă de construcții implicată în reabilitarea podului(Darcons) a precizat prin reprezentanții ei că „a fost respectat 100% ce era în proiect”. Deci dacă proiectantul plătit de CJ și-a realizat propria prestație într-un mod deficitar, plătitorul lui (CJ Neamț) este ultima entitate (la categoria credibilitate) care poate angaja un expert care să fie crezut.

CJSU (unde, de obicei se votează unanim ce cere Prefectul – e format din șefi de instituții deconcentrate aflați la pixul Guvernului) va obține același rezultat precum cel furnizat de un expert căruia Arsene îi decontează factura și dacă ar cere un referat similar de la un angajat din CJ. Eventual de la cei care au făcut parte din Comisia de Recepție.
Singura diferență este că un astfel de document semnat și parafat pe etajul de deasupra Prefecturii (chiar și de secretarul general CJ – așa cum pare și acest HCJSU) ar fi mai ieftin decât super-corectul expert ce urmează a fi angajat de Arsene, cu binecuvântarea CJSU-ului condus de Prefect…

Ridicolul situației este atât de evident încât poate prefectul Adrian Niță ajunge, totuși, la momentul în care se întreabă până unde merge loialitatea lui, ca persoană, față de un baron politic care, prin tot ce face, parcă se cere singur la închisoare.

Vom reveni.

Daniel VINCA

One thought on “Prefectul Niță cere Armatei Pod de Pontoane la Luțca. „Podul lui Arsene” s-a prăbușit deși a costat 8 milioane lei

 1. PNDL este cel mai mare jaf din istoria acestei tari.In Neamt s-au furat cel putin jumatate din banii din PNDL.
  Podul de la Lutca este doar un exemplu in acest sens unde s-au cheltuit 2 milioane de euro pentru o cosmetizare adica o anvelopare…..S-au furat cel putin 1.5 milione de euro.
  Nimeni nu verifica calitatea acestor lucrari in afara de”comisiile”de receptie din CJ………este halucinant.
  Adica,pui hotii sa verifice hotiile lor.
  Fiecare licitatie la CJ este o hotie.
  Fiecare lucrare facuta de CJ este o hotie.
  Insa cei mai vinovati nu sunt acesti hoti,cei mai vinovati sunt autoritatile acestui stat esuat de coruptie si salarii aberante care nu fac nimic sa preintampine aceste hotii si asteapta pasivi pensia speciala la 40 de ani.
  Aceasta complicitate este definitia statului mafiot si motivul disolutiei puterii in aceasta tara.
  Fara o reforma reala pana la desfiintare a acestor institutii corupte,incompetente si complice cu acesti hoti SRI/PARCHET/ANI/MAI,ETC hotiile si devalizarea acestei tari vor continua nestingherite.

Comments are closed.