Prefectul Niță a uns-o „general” la ISJ pe Florentina Moise. Au fost prezenți și „alți invitați”

Fără a fi invitată și presa la eveniment și fără declarații de presă la cald (cu sau fără conferință de presă), într-o manieră etichetabilă de la „discret” la „secretos”, astăzi a fost unsă în funcția de inspector general ISJ Florentina Moise.
Dintr-un comunicat remis de Prefectura Neamț în urmă cu câteva minute, nemțenii pot afla că „La ceremonia de învestire a participat, alături de alți invitați, prefectul județului Neamț, Vasile-Adrian Niță”.
Prefectura nu a remis și fotografii, ISJ nu a trimis nici el vreun comunicat astfel că cei menționați ca „alți invitați” rămân învăluiți în mister. Sau în aura comunicării eliptice, de tip PSD Neamț.
Cine citește cu atenție comunicatul remis de Prefectură (îl publicăm mai jos) îl poate confunda ușor cu o postare de pe facebook: informații foarte puține despre eveniment (ora?, ceilalți invitați?, detalii?) dar declarație lungă (90 % din text) a prefectului, transpus parcă în misia de scriitor de discursuri fade în solda Ministerului.
Platitudinile și generalitățile sunt coloana mesajului: „Nu este ușor ceea ce are de făcut” (N.R. – da, ]n geneal e foarte greu să fii șef de instituție descentralizată sau chiar prefect…), „Învățământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate și implicare” (N.R. – serios?), „orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu” (NR – domle, dar asta e chiar o mega-noutate), „Investiția în copii este esențială” (NR – da, fraza aia pe care o spun toți politicienii, oricând și oricum) plus cele în care domnul prefect anunță (uau, ce noutate) că s-au finalizat olimpiadele și că încep examenele naționale…

Dacă acest comunicat era redactat, de vreun elev (lucrare sau examen), un profesor ar fi dat, cu maximă indulgență, nota 5.
Mai jos, integral și cu limbajul de rumeguș aferent, respectivul comunicat:

<COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul Școlar Județean Neamț are, începând de astăzi, 27 aprilie 2022, un nou inspector școlar general, în persoana Florentinei Luca Moise.
La ceremonia de învestire a participat, alături de alți invitați, prefectul județului Neamț, Vasile-Adrian Niță. „Am participat astăzi la învestirea doamnei Florentina Luca Moise ca inspector școlar general. Îi doresc succes în noua funcție! Nu este ușor ceea ce are de făcut. Învățământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate și implicare și orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu. Investiția în copii este esențială și de aceea trebuie o foarte mare atenție la stabilirea unor programe și strategii care vizează educația în județul Neamț. Îi doresc mult succes Florentinei Luca Moise, așa cum le doresc tuturor cadrelor didactice și elevilor din școlile din județ. Abia s-au finalizat etapele naționale ale olimpiadelor școlare, la care elevii nemțeni au urcat pe podiumuri, la festivitățile de premiere. În scurt timp vor începe examenele naționale, ceea ce înseamnă partea cea mai dificilă pentru elevii care ajung la finalul unui ciclu de studii. Sper că toate aceste evaluări vor fi trecute cu bine și că fiecare absolvent va ajunge acolo unde își dorește. Așadar, succes tuturor celor care se regăsesc în sistemul educațional nemțean, fie că stau în bănci, la catedră sau la sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț“, a declarat Vasile Adrian Niță, prefectul județului Neamț.

Prefectura Neamț>.

Rămâne speranța că printre atâtea activități la care participă, prefectul de Neamț va găsi timpul necesar să numească și un purtător de cuvânt, cât de cât profesionist și serios, la Instituția Prefecturii.
Iar dacă la instalarea vreunui alt director de instituție, tot via PSD, nu va mai fi atâta secretomanie și va fi invitată și presa (așa cum sunt bunele practici, mai ales când e vorba de o instituție atât de importantă, cum e ISJ-ul) rezultă, printre alte concluzii, că „secretomania” de azi de la ISJ o fi și vreo etapă din disputele (interne?) marca PSD. Adică s-o fi trecut de la vorbe la fapte…

D.V.

 

One thought on “Prefectul Niță a uns-o „general” la ISJ pe Florentina Moise. Au fost prezenți și „alți invitați”

 1. Nu mai este nimic de spus.
  Judetul Neamt este atacat de PSD cu analfabeti,penali si oameni fara meserii numiti pe toate palierele administratiei Judetene.
  Numai impostori.
  Aste e ”reforma”promisa de alianta hotilor PSD/PNL,slugile statului securisto mafiot.
  Sa nu ne mai intrebam de ce Judetul Neamt este ultimul la nivel de trai,investitii si calitatea vietii cu o infrastructura praf si pulbere.
  Cu analfabetii pe salarii colosale care ”conduc” acest Judet nici nu poate fi altfel.

Lasă un răspuns