Prefectul mulţumeşte „majorităţii” poliţiştilor. Nu “tuturor”!

angheluta

Prezent la festivităţile organizate de IPJ Neamţ cu ocazia Zilei Poliţiei, prefectul Vlad Angheluţă şi-a încheiat discursul mulţumind “majorităţii lucrătorilor de Poliţie” care îşi fac treaba cu conştiinciozitate. “Majorităţii” nu “tuturor”.

O fi ştiind prefectul de ce face respectiva delimitare…

Interesant, tot din discursul lui Vlad Angheluţă este şi pasajul în care vorbeşte despre faptul că “cetăţenii au început, din ce în ce mai mult, să-şi recapete încrederea în capacitatea acestei instituţii de a pune sub control criminalitatea, de a combate eficient actele antisociale, de a se pune în slujba cetăţenilor şi a binelui public”.

Greu de spus, exact, cât de mult îşi recapă cetăţenii încrederea într-o instituţie care stă cam ŢĂNDĂRI la capuitolul imagine. Iar chiar un sondaj de acum câteva zile, realizat la nivel naţional, creditează, cu foarte multă încredere a populaţiei pe pompieri (peste 90 la sută), urmaţi de Armată, Jandarmi, SRI, DNA, în timp ce Poliţia obţine, la acest capitol, un rezultat mediocru.

D.V.

Discursul Prefectului Vlad Angheluţă cu ocazia Zilei Poliţiei

Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la şedinţa festivă ocazionată de marcarea Zilei Poliţiei Române. Cu această ocazie doresc să vă adresez câteva cuvinte.

Atât în calendarul creștin, cât și în cel al Ministerului Afacerilor Interne, ziua de 25 martie reprezintă o zi de sărbătoare: Buna Vestire și Ziua Poliției Române. Vorbim astăzi despre speranță, credință și încredere în viitor.

Îmi exprim respectul față de profesia de polițist și fața de profesionistii care își dedică  întreaga lor capacitate serviciului pus în slujba cetățenilor.

Poliţia, dintotdeauna, s-a aflat în prima linie a bătăliei cu violenţa, traficul de droguri, corupţia şi alte abateri de la respectarea legii şi este una din cele mai importante instituţii ale statului de drept, care  răspunde de siguranţa cetăţeanului şi a bunurilor sale.

În acest sens sunt de apreciat eforturile depuse de instituţia dumneavoastră. Cetăţenii au început, din ce în ce mai mult, să-şi recapete încrederea în capacitatea acestei instituţii de a pune sub control criminalitatea, de a combate eficient actele antisociale, de a se pune în slujba cetăţenilor şi a binelui public.

Instituţia Prefectului este principalul dumneavoastră partener pentru că, prin competenţele oferite de lege prefectului, acesta dispune măsuri corespunzătoare pentru prevenirea infracţiunilor, apărarea drepturilor şi a siguranţei cetăţenilor, bineînţeles prin intermediul organelor legal abilitate.

Pentru dăruirea şi profesionalismul cu care majoritatea lucrătorilor din poliţia nemţeană îşi fac datoria zilnic, pentru felul în care înţeleg să contribuie la creşterea prestigiului instituţiei şi pentru încrederea cetăţenilor se cuvine să aducem cuvinte de apreciere şi mulţumire.

Vă felicit, vă doresc sănatate și succes în activitatea importantă pe care o desfășurați pentru liniștea și siguranța cetățeanului.

 

Comentarii Facebook

One thought on “Prefectul mulţumeşte „majorităţii” poliţiştilor. Nu “tuturor”!

Lasă un răspuns