Prefectul Lazăr, vești bune de la Guvern: Programul Anghel Saligny, finanțări pentru autoritățile locale

Prefectul George Lazăr aduce vești bune pentru autoritățile locale, anunțând demamarea unui nou program guvernamental de finanțare a investițiilor în infrastructura rutieră sau de utilități. Lazăr vine cu aceste informații direct de la sursă, după 2 zile de întâlniri cu premierul și cu membri ai Guvernului.

„Am participat pret de doua zile, impreuna cu dl Senator Eugen Tapu-Nazare la intalniri de lucru in cadrul Guvernului Romaniei cu dl Premier Florin Cîţu ,pentru a discuta problemele stringente cu care se confrunta autoritatile publice locale din Neamt cat si planul de investitii aferent judetului nostru”, spune prefectul de Neamț care e și președintele PNL Neamț.

Lazăr dă și detalii despre acest nou program guvernamental: <Astazi in sedinta de Guvern Premierul Florin Cîţu a lansat Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, un program de investiţii pentru autoritățile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare și apă.
Acest program va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim șase ani de zile.
In mod clar, investitiile necesare pentru comunitati continua si cu acest nou program care va finanta proiectele primariilor pentru asfaltare drumuri si retele de apa si canalizare.
Florin Cîțu a precizat că este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare sau apă. Sunt lucruri de bază pe care trebuia să le facem sau puteam să le avem până acum făcute. Ele trebuiau făcute acum 10, 20 de ani de zile. Le vom face în acest mandat!>.

Poate nu ar fi rău ca la o viitoare vizită la București, prefectul Lazăr să-l roage pe premierul Cîțu să-i aducă aminte ministrului USR de la Transporturi (partener de coaliție guvernamentală) că ministerul respectiv a blocat prin CNAIR și DRDP Iași finanțarea ultimului eșantion de lucrări de pe Drumul Național Bicaz-Poiana Teiului.
Ar putea avea loc chiar o discuție în 3, ba chiar în 4, să fie invitat și deputatul USR de Neamț Iulian Bulai, foarte zelos în a tot promova informații despre fiecare ședință și dunguliță trasă pe hârtiile din Ministerului Transporturilor. Poate așa înțelege și Ministrul Drulă și alții că până la autostrăzi (cu termene de execuție 2030 sau chiar mai târziu), oamenii circulă pe drumuri naționale pe care se află… lucrări abandonate de Ministerul Transporturilor.

D.V.

One thought on “Prefectul Lazăr, vești bune de la Guvern: Programul Anghel Saligny, finanțări pentru autoritățile locale

  1. Vestile or fi bune cu adevarat sau se va demonstra ca a fost iar praf in ochii credulilor .
    Ia stai asa , cum ramane cu ,, fara penali in functii publice,,ca tocmai a iesit la iveala condamnarea lui Citu ?!

Lasă un răspuns