Prefectul Lazăr: „Sprijin pentru nemțeni, la plata facturilor la gaze și energie electrică!”

”Nemțenii vor beneficia de sprijin pentru plata facturilor la gaze și energie electrică în această iarnă”, punctează George Lazăr, prefectul județului Neamț, într-un comunicat de presă.

Aproximativ 12 milioane de români vor fi sprijiniți în următoarele luni, prin acordarea unei compensații financiare de la stat, pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Decizia a fost luată de Cabinetul condus de premierul Florin Cîțu.  Guvernul va institui o schemă de acordare a unui sprijin financiar lunar pentru plata prețului aferent consumului de energie electrică și gaze natural,e pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Banii vor fi asigurați din bugetul de stat, și vor fi acordați direct furnizorilor de energie electrică și gaze naturale. Aceștia și vor acoperi diferența dintre prețul plătit de consumatori, coform facturii, și prețul final, menționează prefectul de Neamț.

George Lazăr oferă și alte detalii:

Vor beneficia de schema de sprijin cei care au un consum mediu de energie electrică cuprins între 30 – 200 KWh/lună și care nu fac parte din categoria consumatorului vulnerabil. În ceea ce privește facturile la gaze naturale, Executivul a prevăzut cinci categorii de beneficiari: categoria 100 – 300 metri cubi anual (încălzirea pentru o garsonieră), categoria 301 -600 metri cubi anual (consum pentru un apartament cu 2 camere), categoria 601 -900 metri cubi anual (consum cu încălzirea pentru un apartament cu 3 camere), categoria 900 – 1100 metri cubi anual (consum cu încălzirea pentru un apartament cu 4 camere și case cu suprafață mai mică de 100 metri pătrați) și categoria 1100 – 1200 metri cubi anual (consum cu încălzire pentru o locuință de aproximativ 120 metri pătrați).

Se estimează că cinci milioane de gospodării vor beneficia de schema de ajutor pentru facturile la energie electrică și aproximativ 2,3 milioane de gospodării, adică în jur de 5 milioane români, vor avea facturile compensate cu 25% la gaze naturale.

În plus, de Legea consumatorului vulnerabil, adoptată de Parlamentul României, și care a fost trimisă spre promulgare președintelui Iohannis, vor beneficia alte aproximativ 5 milioane de persoane cu venituri sub nivelul câştigului salarial mediu brut.

Toate aceste măsuri au rolul de a ușura situația românilor, inclusiv a locuitorilor județului Neamț, pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, care afectează întreaga Europă. Guvernul Cîțu a fost preocupat de confortul  românilor, astfel ca aceștia să nu fie nevoiți, în această iarnă, să stea în frig prin micșorarea consumului la energie.

V.N.

One thought on “Prefectul Lazăr: „Sprijin pentru nemțeni, la plata facturilor la gaze și energie electrică!”

 1. Aduc aminte diversionistilor penibili si incompetenti de la PNL ca acest”sprijin”financiar este platit TOT de NOI.

  Acesti bani vin de la BUGET si nu de la firmele care au umflat preturile.

  Alea sunt bine merci.Au MEGA profituri MULTUMITA guvernului PNL

  Da,atat de prosti ne cred cei de la PNL cand vin cu asemenea masuri care isi bat joc de banii publici

  Unde sunt reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda?Unde sunt gazele din Marea Neagra?Unde sunt hidrocentralele promise?

  ZERO pe toata LINIA

  Pe ce s-au cheltuit 140 miliarde euro,datoria externa,daca nu s-a facut NIMIC in tara asta?

  TOTI FURATI de statul securisto mafiot cu pensii halucinante speciale/serviciu,salarii aberante ale bugetarilor fara numar.

  PNL=PSD =aceleasi slugi ale statului securisto mafiot,aceiasi hoti,aceleasi diversiuni penibile si aceeasi risipa pe DATORIE a banului public.

Lasă un răspuns