Prefectul Lazăr recunoaște: Redeschiderea Spitalului Județean, BLOCAJ datorat birocrației din Ministerul Sănătății

Prefectul de Neamț, George Lazăr a confirmat și astăzi că autoritățile nemțene au făcut tot ce ținea de responsablitatea lor pentru redeschiderea Spitalului Județean (acum blocat de 21 de pacienți COVID) și că decizia stă exclusiv în pixul Ministrului Nelu Tătaru care trebuie doar să emită un ordin de ministru.
Lazăr a trecut în revistă istoricul transformării unității medicale județene nemțene în Spital Covid, a amintit de vârful de patologie din aprilie (320 de pacienți internați), a punctat demersurile făcute recent (adresă DSP și chiar o revenire făcută chiar azi) și, presat de jurnaliștii prezenți, a folosit chiar și expresia „birocrația” (NR – din Minister) pentru a justifica lentoarea cu care este pusă în practică noua măsură cerută de autoritățile din Neamț.
„În acest moment, nu se justifică funcționarea Spitalului Județean exclusiv pentru Covid. Mai mult, actuala situație generază o aglomerare pentru Spitalul Roman”, a spus prefectul Lazăr, afirmația acestuia fiind confirmată și completată de jurnaliștii romașcani care au precizat că în acest week-end, tărgile de la Urgența din Roman ajunseseră până în curte.

Mai jos, integral, VIDEO, conferința de presă de azi de la Prefectura Neamț:

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns