Prefectul Lazăr face ce nu a făcut ex-prefectul Soroceanu! La proces, pentru Cheile Bicazului

Azi Comuna Bicaz Chei şi Judeţul Neamţ au avut un nou termen în procesul de la Curtea de Apel Ploieşti în procesul al cărui miză uriaşă este reprezentat de Cheile Bicazului şi de mii de hectare de teren care au fost deja pierdute în primă instanţă (în timpul mandatului ex-prefectului Daniela Soroceanu) în favoarea oraşului Gheorghieni şi a judeţului Harghita. Pentru prima dată, interesele judeţului Neamţ au fost apărate, în faţa judecătorilor, de prefectul George Lazăr. Alături de acesta au fost şi primarul Comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga (împreună cu avocatul angajat de comună), directorul de la OCOT Simion Stancel şi juristul Bogdan Bosovici, ca reprezentant al Consiliului Judeţean Neamţ.

Instanţa a dat un nou termen de judecată pentru ca părţile să poată studia o excepţie invocată de avocatul comunei Bicaz Chei, moment în care prefectul George Lazăr a solicitat să fie un termen mai rapid, invocând cele 51 de termene care au tot cursul de-a lungul procesului complet (în prima şi a doua instanţă). Instanţa a acceptat solicitarea prefectului, astfel că următorul termen a fost fixat chiar pentru săptămâna care urmează, în data de 27 februarie.


Citeste si Extremistul Borboly Csaba proclamă încă o victorie a Ținutului Secuiesc! Prima instanță mută Cheile Bicazului din Neamț în Harghita!
Autoritățile pun bețe în roate patrioților care ies la Mitingul pro-Cheile Bicazului! Primăria a ciuruit traseul, Prefectul amenință cu articole din Codul Penal

Tot astăzi, istanţa a respins cererea de intervenţie formulată de ONG-ul Asociația Drepturilor Omului și Solidaritate Socială (reprezentat de Roxana Mihăilă, care susţinea că reprezintă interesele a peste 160 de cetăţeni), motivând că întreaga comunitate din Bicaz Chei este reprezentată, conform legii, de primar.

La scurt timp după ce a ieşit din sala de judecată, într-o declaraţie dată în exclusivitate pentru Vestea, prefectul Lazăr se declara încrezător într-o decizie corectă şi favorabilă judeţului Neamţ: „Eu cred că vom câştiga pentru că probele şi celelalte documente depuse acum la dosar sunt evidente în linia pledoariei judeţului Neamţ. Nu vreau să invoc nici <<trista moştenire>>, nu doresc nici politizări pe acest subiect dar este clar că la primul proces (N.R. – pierdut de nemţeni şi câştigat de harghiteni), domnul primar Oniga de la Bicaz Chei a cam fost lăsat să se lupte singur cu o întreagă armată judeţeană harghiteană, foarte motivată. Acum, Prefectura Neamţ este alături, real, de cetăţenii din Bicaz Chei”.

Subiectul acestui proces a fost abordat acum câteva săptămâni şi într-o conferinţă de presă susţinută de prefectul Lazăr. În mandatul fostului prefect, Daniela Soroceanu a vorbit public despre subiectul respectiv doar după ce procesul a fost pierdut şi diverse voci au acuzat Prefectura de neimplicare.

 

Citeste si Extremistul Borboly Csaba proclamă încă o victorie a Ținutului Secuiesc! Prima instanță mută Cheile Bicazului din Neamț în Harghita!
Autoritățile pun bețe în roate patrioților care ies la Mitingul pro-Cheile Bicazului! Primăria a ciuruit traseul, Prefectul amenință cu articole din Codul Penal

Update – Comunicat de Presă Prefectură: 

Prefectul judeţului, domnul George LAZĂR, reprezintă interesele județului Neamț la Curtea de Apel Ploiești

Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a reprezentat astăzi 19 februarie a.c, în instanță la Curtea de Apel Ploiești, interesele județului Neamț. Prefectul județului Neamț este însoțit în această acțiune de primarul comunei Bicaz Chei, Oniga Gheorghiță și de către domnul director Stâncel Simion al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț.

Actualul proces în care s-a pronunțaț pronunțat prin hotărâre judecătorească Tribunalul Prahova în 2019 a început din anul 2014, iar la termenul din 19 februarie a.c s-a prezentat pentru prima dată un prefect al județului Neamț,  actualul prefect domnul George Lazăr.

Domnul prefect al județului Neamț, George Lazăr va fi prezent și la următorul termen stabilit pentru data de 27 februarie a.c, și va participa la toate termenele acestui proces în scopul asigurării unei apărări calificate pentru a susține juridic interesele județului Neamț.

Am speranța și încrederea că facem eforturile potrivite și ne batem pentru interesele județului Neamț printr-o apărare calificată. Este o inițiativă de a apăra cu toate forțele interesele județului nostru. În acest moment ne luptăm pentru patrimoniul județului Neamț, Cheile Bicazului sunt cunoscute în toată țara și reprezintă un simbol turistic al acestui județ, în mod evident nu ne dorim să pierdem această zonă. Următorul termen va avea loc pe data de 27 februarie a.c, moment în care părțile vor lua act de conluziile prin care se invocă excepții de către comuna Bicaz Chei. Tot astăzi s-a pronunțat în instanță și s-a respins cererea de intervenție făcută de către Asociația Drepturilor Omului și Solidarității Sociale, rămânând în continuare în administrarea probatoriului cu înscrisuri. Cred într-o soluție corectă pentru județul Neamț, și am mari speranțe că prin implicarea mea în calitate de prefect, va duce spre o justă soluționare.”, a declarat prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr. 

19 februarie 2020   

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns