Prefectul Lazăr: „CJSU a votat proiectul pentru achiziţia de aparatură la Spital. Reprezentantul CJ dorea scoatere de pe ordinea de zi…”

CJSU Neamţ a votat astăzi achiziţia în procedură de urgenţă a aparaturii, echipamentelor şi materialelor sanitare pentru Spitalul Judeţean Neamţ în valoare de 2,24 milioane lei, suma respectivă urmând a fi alocată de Consiliul Judeţean Neamţ.
Este vorba despre proiectul care a picat la vot săptămâna trecută, explicaţia dată atunci de prefectul de Neamţ George Lazăr (şeful CJSU) fiind că documentaţia iniţială era una „făcută pe genunchi”, cu preţuri trecute cu pixul şi fără documente justificative. A urmat un schimb de replici între Ionel Arsene (preşedintele CJ Neamţ) şi prefectul Lazăr care a cerut o documentaţie serioasă…
Azi, proiectul a fost votat în şedinţa CJSU dar după… insistenţa prefectului pentru că reprezentantul CJ a dorit iniţial retragerea proiectului de pe ordinea de zi.
„Domnul director Doru Conachi, de la CJ, a cerut retragerea proiectului, deşi acum nu mai aveam în faţă o foaie printată peste care erau trecute sume cu pixul, ca data trecută, ci o documentaţie făcută mult mai serios. Din ce am înţeles, solicitarea domnului Conachi pleca de la faptul că, după decretul preşedintelui Klauss Iohannis referitor la starea de urgenţă, cei de la CJ au înţeles că gata, pot face achiziţie pe procedură de urgenţă fără acordul CJSU. I-am explicat directorului de la CJ că în decret derogarea se referă la Ministere şi alte autorităţi de stat, nu la autorităţi judeţene sau locale, unde se încadrează CJ. Domnul Conachi a acceptat să rămână la şedinţă, nu a mai retras proiectul şi a votat şi el alături de ceilalţi membri CJSU pentru achiziţia în regim de urgenţă”, a declarat prefectul George Lazăr pentru Vestea.net.
Tot din culisele acestui subiect, prefectul a dezvăluit că Ministerul Sănătăţii a cerut în urmă cu câteva zile spitalelor din ţară, inclusiv celui judeţean, o listă cu echipamente şi materiale necesare în contextul luptei cu Covid 19 şi că… cei de la Spitalul Judeţean Neamţ nu au răspuns acelei adrese.

D.VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns