Prefectul Lazăr a mers în ruina post-incendiu de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă! Primele decizii…

Prefectul George Lazăr şi-a început ziua de duminică mergând la Mănăstirea Paltin (de sub ascultarea Mănăstirii Petru Vodă) dar nu pentru a asista la slujbă, ca de obicei, ci pentru a vedea cu ochii lui dezastrul rămas după incendiul de azi-noapte.

Prefectul Lazăr i-a convocat la faţa locului şi pe şefii Poliţiei, ISU şi Jandarmeriei Neamţ. „Urmează a fi făcută o evaluare riguroasă a pagubelor materiale. Bineînţeles, din fericire nu au fost victime omeneşti şi, deşi riscul a fost iminent, incendiul putându-se propaga de la clădirea Stăreţiei la Biserica Mănăstirii, care se află la doar câţiva metri, intervenţia pompierilor a fost una profesionistă”, a declarat prefectul pentru Vestea.net.

George Lazăr a mai punctat că după ce va fi realizată evaluarea respectivă va încerca să determine autorităţile publice să sprijine eforturile de reconstruire: „Poate da o mână de ajutor Consiliul Judeţean şi am încrede că doamnele şi domnii consilieri vor face un asemenea gest, am înţeles că şi viceprimarul de la Poiana Teiului va iniţia un proiect de hotărâre prin care şi Consiliul Local respectiv să acorde un ajutor financiar, în măsura posibilităţilor. Poate se vor alătura acestui gest de solidaritate şi alte instituţii şi entităţi juridice, inclusiv firme. De asemenea, vom întreba la Romsilva dacă poate ajuta cu ceva material lemnos iar maica stareţă a spus că, la rândul ei, va vorbi cu patronii unor firme care ar putea ajuta cu alte materiale de construcţie”.

D.V.

 

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Prefectul Lazăr a mers în ruina post-incendiu de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă! Primele decizii…

  1. Jenant este si altceva:orice firma privata este supusa unor conditii draconice din partea pompierilor, in timp ce institutiile publice si lacasurile de colt sunt scutite de avizarea /autorizarea ISU!Vi se pare normala aceasta situatie?!Mie, nu!La aceasta manastire nu exista niciun hidrant exterior!

Lasă un răspuns