Prefectul Lazăr a jurat: „Pentru toţi cetăţenii judeţului!” Şefi de instituţii cam tristuţi…

George Lazăr a devenit oficial noul prefect al judeţului Neamţ după ce astăzi a depus jurământul, în cadrul unei ceremonii care a avut loc de la ora 16,30, într-un fel de duplex cu o videoconferinţă cu Guvernul, asigurată de tehnica şi specialiştii STS.

În sala mică de la Prefectură, au participat la acest moment şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ, primarii de Piatra Neamţ şi de Roman, câţiva amici ai actualului prefect şi… 4 jurnalişti. Ori lista cu jurnaliştii acreditaţi la Prefectură în urma unor momente absolut discutabile a dispărut odată cu fostul prefect, ori respectivii erau acreditaţi pentru ideea de „prefect, persoană fizică”, ori a fost o problemă de organizare a instituţiei, dar ceva s-a întâmplat.

Nici atmosfera nu a fost una exagerat festivistă ba, dimpotrivă, pe feţele unora dintre şefii de instituţii prezenţi se puteau citi gânduri nu tocmai vesele, legate, probabil, de faptul că şi unora dintre ei le-ar putea veni rândul la „depesederizare”.

Un director mai hâtru nu s-a abţinut să nu glumească cu privire la şeful DJTS Neamţ, făcând trimitere la un articol recent din Vestea: „Lui Paisa nici nu-i pasă dacă va fi schimbat. Se mai duce la o competiţie cu cortul, mai ia un premiu la radiomatori, că e sport greu deci şi premii mari. La anul îl mai premiază iar şi DJTS, deci nu s-ar plânge”.

După depunerea jurământului, George Lazăr a fost felicitat de către cei prezenţi, primul care i-a întind mâna fiind subprefectul Doru Ungureanu, adică omul cu care Lazăr va face echipă dacă nu se întâmplă alte minuni. Cu felicitări s-a ales şi comisarul Neculai Catană, cel numit în urmă cu câteva zile adjunct al Poliţiei Neamţ şi care conduce acum de fapt instituţia după demiterea din funcţie a comisarului şef doctor Paul Tablan.

”Vreau să mulţumesc Guvernului României, domnului prim ministru Ludovic Orban, pentru încrederea de a fi numit prefect al județului Neamț. Un nou mandat de prefect reprezintă pentru mine o onoare deosebită și, în același timp, o mare responsabilitate. Îmi doresc transparență în activitatea administrativă, dar şi implicare promptă în soluţionarea problemelor fiecărei comunităţi din judeţ, cu alte cuvinte o schimbare în bine în administrație. As dori să vă asigur că voi depune toate diligențele pentru a-mi îndeplini cu cinste și demnitate toate obiectivele propuse, astfel încât toţi cetăţenii județului Neamț să aibă acces la toate serviciile publice într-un mod legal, imparţial şi eficient. Pentru aceasta, cred că este necesară o bună conlucrare cu toate autoriățile locale și centrale, o informare reciprocă și operativă cu privire la problemele care apar, gestionarea eficientă a acestora și implicarea tuturor instituțiilor abilitate pentru a pune în practică obiectivele economice și sociale asumate prin programul de guvernare. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a declarat prefectul George Lazăr tot astăzi, citat de newsallert.ro.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns