Prefectul Lazăr a băgat şefimea medicală în şedinţă

Şefii din domeniul medical din Neamţ au fost chemaţi astăzi la o întâlnire de prefectul George Lazăr care a vrut să se asigure că instituţiile de profil sunt pregătite să facă faţă situaţiilor speciale. 

„Astazi am avut o intalnire cu conducerea DSP NEAMT ai cu Managerii Spitalelor din judet. Au participat directorii Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, Spitalul Municipal de Urgenta Roman, Spitalul Orasenesc Targu Neamt, Bicaz si cei de ls Spitalul Bisericani. De asemenea au participat si directorii de la UPU/CPU , respectiv de la Ambulanta si Smurd.
A fost o intalnire benefica in care am discutat despre protocoalele existente si procedurile operationale in contextul Covid-19, despre cazurile asimptomatice si simptomatice la persoanele care vin din zonele de risc cat si despre saloanele si centrele de primire in cazul acestora”, a declarat prefectul Lazăr.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu dă un mesaj spre populaţie în care reafirmă că instituţiile medicale din Neamţ sunt pregătite să gestioneze astfel de situaţii: Am vazut deschidere din partea managerilor unitatilor spitalicesti si am primit asigurari ca situatia este gestionata cu responsabilitate si cu profesionalism.
Si cei din conducerea DSP Neamt cat si doamna manager de la Serviciul de Ambulanta au dat dovada de implicare si au asigurat ca exista pregatirea necesara pentru a face fata situatiilor la care sunt solicitati.
Consider ca institutiile medicale din Neamt sunt pregatite si respecta protocoalele Ministerului Sanatatii si pe aceasta cale asigur comunitatea din Neamt ca lucrurile sunt bine gestionate in scopul asigurarii unor eventuale interventii in co textul Coronavirus. Indemn din nou pe nemteni la calm si in a avea incredere, ca gestionam in interesul sanatatii publice toate aspectele de ordin epidemiologic si medical”.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns