Prefectul Lazăr: „150 de proiecte, de 700 milioane euro, depuse de UAT-urile din Neamț, pe Programul Anghel Saligny”

Programul National de Investitii «Anghel Saligny» este un proiect generator de dezvoltare pentru administratiile publice si pentru nemțeni, anunță George Lazăr, prefectul județului Neamț, care oferă și cifre interesante legate de proiectele depuse de UAT-urile din județ.
„In calitate de Prefect al Județului Neamț va pot spune ca avem peste 150 de proiecte depuse de catre toate UAT-urile si de Consiliul Judetean , pentru finanțare prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny». Valoarea acestora depășește 3,6 miliarde de lei, adică mai bine de 700 de milioane de euro. Proiectele vizează modernizarea rețelelor de infrastructură rutieră, apă și canalizare, ori introducerea acestora în localitățile în care nu există.
Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» este unul curajos, ambițios și reflectă dorința clară a Guvernului României condus de premierul Florin Cîțu, de a moderniza comunitățile, deopotrivă din urban cât si din mediul rural. În secolul al XXI-lea, încă avem localități insuficient dezvoltate, în care utilitățile de bază fie lipsesc, fie se află într-o stare avansată de degradare.
Nu este normal sa avem nemteni care traiesc in localitatile lor fara sa fie racordati la apă si canalizare, care nu acces la drumuri moderne sau la o retea eficienta de gaze naturale.
Voi depune toate eforturile, impreuna cu factorii decidenti din Guvernul României, pentru ca sumele solicitate de catre UAT-urile din județului Neamț să se materializeze in proiecte eligibile, prin intermediul Programului Național «Anghel Saligny», contribuind astfel la creșterea calității vieții pentru fiecare cetățean al județului Neamț”.

Prefectul punctează și efectele pe orizontală: „În plus, pe lângă creșterea calității vieții în aceste comunități, finanțarea proiectelor de dezvoltare presupune și crearea de noi locuri de muncă, o infuzie masivă de capital în economia locală, cu consecințe pozitive în ceea ce privește bugetele locale și cel național.

Este un proiect menit să ajute în mod echitabil toate comunitățile, fără ingerințe politice, un proiect care trebuie implementat prin efortul tuturor aleșilor locali, doar în scopul modernizării localităților din județul Neamț.
Este momentul să ne dezvoltăm prin noi înșine, prin solidaritate administrativă și politică. Avem o certitudine: Programul Național «Anghel Saligny» devine operațional”.

V.N.

One thought on “Prefectul Lazăr: „150 de proiecte, de 700 milioane euro, depuse de UAT-urile din Neamț, pe Programul Anghel Saligny”

 1. Banii din acest program SF(SCIENCE FICTION) de furaciuni nationale nu exista.Oamenii se pregatesc sa fure si banii pe care nu ii avem.

  Romania este in FALIMENT cu un deficit de 7% din PIB adica pentru analfabetii institutionali ca cei din PDL/PNL/PSD,20 de miliarde de euro.

  20 de miliarde imprumutati an de an pentru a plati pensiile de serviciu/speciale si salariile aberante ale bugetarilor fara numar.

  De unde sa iei 10 miliarde de euro,in PLUS, pentru acest ”program”de mega furaciuni cand tu pana in 2023 trebuie sa ai un deficit de 3% adica trebuie sa tai 10 miliarde cheltuieli.

  Toate proiectele acestui program ”stiintifico fantastic”sunt o bataie de joc cu asfaltari in comune si sate parasite,apa canal la care nu se racordeaza NIMENI.

  In contextul in care orasul Piatra Neamt unde sunt cei care platesc taxe si impozite,este in paragina,izolat cu drumuri cu o banda pe sens si poduri care se prabusesc,a vorbi de programul PNDL 3 este o alta sfidare si o bataie de joc din partea partidului lui Iliescu,FSN,care a preluat puterea in Romanica.

  Sa speram ca la urmatoarele alegeri PNL va fi trimis la groapa istoriei de catre votanti acolo unde ii este locul alaturi de PNTCD.

Lasă un răspuns