Prefectul îi invită pe jurnaliştii acreditaţi la călătorii în timp! I-a anunţat despre o şedinţă viitoare care… începuse de 98 de minute!

Prefectul Daniela Soroceanu nu încetează să uimească: azi i-a anunţat pe jurnaliştii acreditaţi la respectiva instituţie despre  şedinţa care, din textul mesajului, se înţelege că ar urma să aibă loc dar care începuse cu fix 98 de minute înainte de momentul remiterii mesajului.

„Deci dupa o ora si 40 min de la inceperea sedintei. Adica sa nu poata ajunge nici un jurnalist.  Asta da transparenta!”, a spus un jurnalist nemţean care ne-a anunţat, colegial, despre noua aroganţă a Danielei Soroceanu.

Mesajul remis presei este cel de mai jos iar pasajul incriminat („Astfel, s-a luat decizia ca astăzi, 13.07.2018, ora 12:00, să aibă loc o întâlnire de lucru unde VOR FI INVITAŢI…”) este în paragraful 3

<<Ieri, 12.07.2018, la ora 20:30, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situații de Urgență Neamţ unde a fost adoptată hotărârea privind aprobarea cantităţii de motorină care se solicită a fi deblocată de la  Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse pe teritoriul județului Neamț în perioada  27 iunie – 2 iulie a.c. Tot în această şedinţă s-a discutat şi problema poluării lacului de acumulare Izvorul Muntelui de la Bicaz.

Având în vedere fenomenele hidrometeorologice din ultima perioadă, apele râului Bistriţa au adus importante cantităţi de deşeuri, în special material lemnos şi PET-uri, care se acumulează în zona barajului Izvorul Muntelui.

Astfel, s-a luat decizia ca astăzi, 13.07.2018, ora 12:00, să aibă loc o întâlnire de lucru, condusă de subprefectul judeţul Neamţ, Nicolae Doru Ungureanu, unde vor fi invitaţi reprezentanţii tuturor serviciilor publice deconcentrate cu atribuţii în domeniu, precum şi primarii localităţilor ce se învecinează cu lacul.

Va fi demarată o acţiune de ecologizare la care vor participa în mod voluntar reprezentanţi ai instituţiilor mai sus menţionate dar şi un important operator de servicii de salubrizare, analizându-se totodată posibilitatea ca persoanele beneficiare de ajutor social din localităţile riverane lacului să participe activ.

Prefectul judeţului Neamţ,
Daniela SOROCEANU>>

Numai că anunţul cu şedinţa de la ora 12 a fost remis de Daniela Soroceanu la ora 13.38. Adică la momentul în care şedinţa era ori terminată ori pe punctul de a se încheia.

În traducere liberă, păcăleala cu mesajul de mai sus e o manieră ieftină de a determina presa să scrie la comandă, ce i se pune pe masă. Adică un fel de laudatio şi de rezumat al idei de şedinţă, că „ne străduim etc…”.

Evident, ar putea fi vorba şi despre faptul că cine a întocmit un asemenea mesaj nu stăpâneşte tocmai bine timpurile verbelor, pentru că e clar că e vorba de referiri la timpul viitor („să aibă loc”, „vor fi invitaţi”). Dar e greu de crezut că prefectul Soroceanu poate face gafe, ăn exprimare, de analfabet funcţional, că doar în CV-ul postat pe internet scrie că e şi absolventă de Litere, nu? Iar mesajul e semnat chiar ea…

D.V.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns