Prefectul îi împinge de la spate pe primari să dea banii profesorilor

prefectura

Instituţia prefectului, a organizat astăzi, 11 decembrie a.c., o instruire cu autorităţile publice locale  având ca scop  măsurile ce se impun pentru plata drepturilor salariale din sentinţele civile pentru personalul din învăţământul preuniversitar, în conformitate cu OUG 74/2014 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 şi unele măsuri bugetare, publicată în M. Of. Nr. 888 din 5 decembrie 2014.
Întâlnirea a fost condusă de prefectul judeţului Ioan Vlad Angheluţă alături de care s-au aflat: preşedintele Consiliului Judeţean, subprefectul judeţului, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, trezorierul şef, şeful Inspectoratului Şcolar, reprezentantul sindicatului din învăţământul preuniversitar.

Ne-am adunat astăzi pentru a clarifica toate aspectele generate de punerea în practică a acestei ordonanţe guvernamentale. Având în vedere termenele foarte scurte pentru aplicarea prevederilor ordonanţei este necesar un efort organizatoric din partea autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene, astfel ca până pe data de 15.12.2014 să fie aprobate rectificările bugetare, iar după 19 decembrie să fie realizată plata sumelor către beneficiari” a spus prefectul Ioan Vlad Angheluţă în deschiderea reuniunii.

primariÎn cadrul întâlnirii au avut intervenţii, cu precizări tehnice şi organizatorice privind rectificarea bugetului, Elena Stan-trezorierul şef, Viorel Stan-inspector general.
Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice a repartizat fiecărei unităţi administrativ teritoriale  în cursul zilei de miercuri, 10.12.2014, sumele defalcate pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, comunelor, oraşelor şi municipiilor, aferente salariilor, sporurilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, hotărârilor judecătoreşti din învăţământul preuniversitar de stat precum şi drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţii lunare.
De asemenea au mai fost repartizate sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru achitarea ratelor aferente împrumuturilor contractate de unităţile administrativ teritoriale.
Totodată în cadrul reuniunii prefectul judeţului a făcut câteva precizări şi privind derularea Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

„V-am transmis toată legislaţia şi instrucţiunile privind derularea acestui Program. Rugămintea noastră este să citiţi toate documentele cu atenţie, pentru că tot programul este în responsabilitate la dumneavoastră. Ajutoarele au început să vină dar, în acest moment, urgenţa o reprezintă realizarea unui estimat al numărului de beneficiari de pe listele suplimentare, pentru a fi transmis Ministerului Fondurilor Europene,  pentru suplimentarea cantităţilor. În acest sens, pentru a veni în sprijinul dvs. am solicitat de la serviciile deconcentrate – Casa Judeţeană de Pensii, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului, lista cu persoanele care au intrat în grupul ţintă, de la data tipăririi cupoanelor până la data distribuirii ajutoarelor a spus prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.