Prefectul despre cazul ursului de la Tarcău care a intrat în curtea şcolii: „Viaţa oamenilor este mai importantă. Nu vrem victime umane!”

 

Prefectul Vasile Panaite a convocat, marți, la ora 09.00, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, în care a fost analizată situația produsă la Tacău, acolo unde un urs a fost văzut în zona locuită, de trei ori în ultimele zile, informează un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Prefectul Panaite a cerut reprezentanților Agenției de Protecție a Mediului să întocmească, împreună cu cei de la Direcția Silvică, un raport către Ministerul Mediului în care să se solicite urgent adoptarea unei măsuri, de relocare sau de extragere a ursului.

”Vreau să o spun ferm: viața oamenilor este mai importantă decât viața unui animal sălbatic și de aceea voi face toate demersurile la Ministerul Mediului pentru a primi cât mai rapid un răspuns concret în acest caz. Nimeni nu cred că își dorește să avem victime umane”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Într-una din nopţi, ursul respectiv a intrat in curtea Şcolii şi în curtea Primăriei, fiind pus pe fugă de unul din paznici.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns