Prefectul de Neamț și-a luat un mare flit de la DRDP Iași

Aroganța conducerii DRDP Iași (directori cu lefuri de 5000 de euro care trimit muncitori să zugrăvească balustrada ruginită de la poduri ce stau să cadă) e deja fapt de notorietate publică în Neamț.
Și nu doar cetățenii (plătitori de roviniete plus alte taxe și impozite derivate din posesia unei mașini) sunt sfidați de „Laicu and compania” (Mugurel Laicu – reînscăunatul director general DRDP) ci chiar și prefectul județului Neamț, Adrian Niță.

Revenit (în urma unei hotărâri judecătorești) în funcția de baron DRDP și cu sprijin politic asigurat de alți baroni (de prin PSD), Laicu a ajuns să dea cu flit și deciziilor CJSU Neamț și declarațiilor date de Niță (bazate, evident, pe discuțiile cu cei de la DRDP).

Astfel, deși pe 14.06.2022 (14 iunie, ca să fie clar), Prefectul de Neamț declara ritos că le-a dat termen 14 zile celor de la DRDP pentru monntarea sistemului de semafoare la Gâdinți (decizie prevăzută în HCJSU 31/2022), pilosul Laicu nu s-a deranjat nici până azi (9 august) să ducă la îndeplinire măsura respectivă.

Un calcul simplu arată că de la mijlocul lui iulie și până acum au trecut de 3 ori câte 14 zile plus încă 9 zile din luna august.

Evident că vor fi juriști care vor opina – mai ales că în spațiul public prefectul nu a comunicat o altă decizie care să anuleze pe prima, plus declarațiile aferente) – că lui Laicu i s-ar putea face (sau ar trebui) o plângere penală pentru ABUZ ÎN SERVICIU.
Și nu e vorba de afrontul adus orgoliului de prefect ci de faptul că neîndeplinirea respectivei obligații (prevăzută de CJSU) înseamnă un risc în plus pentru siguranța circulației cetățenilor în acea intersecție. Adică e vorba de sănătatea și viața oamenilor pe care politrucii de la DRDP (și alții ca ei) nu dau nici 2 bani.

E greu de crezut că prefectul Niță va face vreo plângere penală la adresa lui Laicu. Sau o sesizare la Ministerul Trasporturilor condus de Grindeanu. Și Niță și Grindeanu sunt membri PSD, deci ar trebui să aibă canale facile de comunicare, dar… și Laicu e PDS-ist susținut de alți PSD-iști.

Sau ar putea prefectul să transmită un mesaj public în care să arate indolența și incompetența lui Laicu dar probabil că aceleași sensibilități politice îl vor reține de la demersul just.
Pentru că, după cum opinia publică a văzut deja, prefectul PSD de la Neamț îl ceartă (sau îl poate certa) doar pe primarul PNL de la Piatra Neamț când e vorba de drumuri și poduri. Nu că podurile din Piatra or fi mai bune (vezi cel de la Piață), dar tot poduri sunt și cel prăbușit la Luțca (drum administrat de CJ Neamț) sau cel surpat la Poiana Largului (drum național administrat de DRDP). Ori, când a fost vorba de aceste 2 evenimente, prefectul a relatat sec ce și cum, nu a fost deloc pornit spre dojană cum a făcut cu primarul de Piatra Neamț…
Deși, prin lege, indiferent ce geacă colorată are pe sub pardesiul de prefect, reprezentantul Guvernului în teritoriu e obligat să aibă o atitudine consecventă, egală.
Și, dincolo de cele 2 poduri marca administrație PSD, Laicu de la DRDP îi aduce în plus lui Niță și această „flituire” pe față, legată de neamplasarea semafoarelor la Gâdinți.
Dar, dacă prefectului Niță îi convine să fie luat peste picior de un dinozaur politic (Laicu) sinonim cu piloșenia politică și cu incompetența, asta e, treaba lui…

Daniel VINCA

 

2 thoughts on “Prefectul de Neamț și-a luat un mare flit de la DRDP Iași

  1. Suntem ”convinsi” ca Nita a ajuns prefect datorita competentelor in domeniul juridic si a experientei indelungate profesionale la companii de renume mondial .
    Nu credem ca Nita a ajuns prefect datorita slugarniciei,imposturii si a dosarelor in care a fost urmarit penal pentru delapidarea banului public,acestea fiind singurele criterii de promovare in functii publice la PSD/CJ asa cum crede toata lumea.

    Laicu,Nita,Grindeanu,Arsene,etc sunt cateva exemple de impostori promovati de PSD pentru delapidarea banilor publici si motivul falimentului acestei tari conduse de hoti,penali,impostori si analfabeti.

    Au trecut 6 luni de cand Nita a ajuns ”prefect” timp in care nu a facut nimic in Neamt dar si-a incasat salariul colosal de 200 milioane pe luna,adica vreo 25.000 euro in total,bani platiti de prostii indolenti din privat pe care nu-i deranjeaza ca sunt furati de acesti impostori.

    Falimentul Romanicei se apropie,tot prostii vor plati factura.Romanica,tara prostilor fara pretentii platitori de taxe si impozite degeaba.

Comments are closed.