Prefectul de Neamţ către primari: nu mai folosiţi salariaţii în gospodăriile voastre!

angheluta

Prefectul de Neamţ a transmis un mesaj foarte ferm primarilor din Neamţ să nu mai folosească personalul din subordine în interes personal, în gospodăriile proprii sau în afacerile familiei drept forţă de muncă în timpul programului din instituţiile publice. Vlad Angheluţă i-a avertizat pe aleşii locali cu privire la potenţialele consecinţe în cadrul emisiunii CONFRUNTAREA, de la TELE M Neamţ.

Intervenţia prefectului Angheluţă pe această temă a survenit în urma unui SMS primit de moderatori de la un cetăţean care sesiza că şi în alte comune din Neamţ se petrec acţiuni similare cu „cazul Mărgineni”,

Pe data de 2 aprilie 2014, primarul Ion Surdu şi un paznic al Primăriei Mărgineni au murit înecaţi pe un iaz al familiei primarului după ce barca în care se aflau (cu alţi doi salariaţi tot din Primărie!) s-a răsturnat.

După cum a precizat ulterior Ioan Popescu, şeful ITM Neamţ, necropsia a stabilit că ambele victime se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot mai multe semnale primite de la cetăţenii din judeţul Neamţ acreditează ideea că sunt şi alţi primari din judeţ care confundă personalul din subordine cu „slugile de pe moşia proprie”. Pentru unii a devenit o tradiţie ca paznicii, fochiştii, alţi salariaţi din rândurile personalului contractual (mai puţin funcţionarii publici) să fie văzuţi la Primărie doar dimineaţa şi apoi să se facă nevăzuţi spre gospodăriile primarilor. La tăiat lemne, la firmele gestionate de soţiile, părinţii sau copiii primarilor, la dat o mână de ajutor pe tarla sau în grădina din spatele casei.

vestea.net

Comentarii Facebook

2 thoughts on “Prefectul de Neamţ către primari: nu mai folosiţi salariaţii în gospodăriile voastre!

  1. SI LA ZANESTI SUNT FOLOSITI ANGAJATII PRIMARIEI LA MUNCA IN GOSPODARIA PRIMARULUI !!!!
    SUNT CA SCLAVII PE PLANTATIE SI ASTA O STIU CHIAR DE LA UNII DINTRE EI DAR NU AU CURAJUL SA O SPUNA PUBLIC!!!

  2. La Savinesti același lucru , paznicii au săpat beciul primarului, i-au facut gardul si tot asa.

Lasă un răspuns