Prefectul Angheluţă: TE TRAIS BUT!

romi copii

Prefectul de Neamţ, Vlad Angheluţă a transmis un mesaj etnicilor romi cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor. În cele câteva rânduri, prefectul Angheluţă face şi urări minoritarilor dar recunoaşte şi faptul că integrarea romilor este, în continuare, un “domeniu sensibil”.
Urarea din titlu este traducerea în limba romani a urării “La mulţi ani!” (D.V.)

……………………………….

MESAJUL PREFECTULUI  ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ROMILOR 

Această zi în care etnia romă este sărbătorită la nivel internaţional îmi oferă prilejul de a transmite tuturor cetăţenilor ei mesajul meu de unitate în diversitate, toleranţă, responsabilitate şi egalitate, fără discriminare şi xenofobie. 

Acum, în mod deosebit, ne exprimăm respectul faţă de eforturile depuse de toţi factorii responsabili pentru îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor de etnie romă şi vom avea în vedere continuarea procesului început pentru dezvoltarea unei societăţi în care fiinţa umană reprezintă valoarea supremă, societate care apreciază fiecare cetăţean fără discriminare. 

În  calitatea mea de Prefect al judetuţui Neamţ  îmi doresc ca împreună cu societatea civilă şi organizaţiile neguvernamentale să fructificăm dialogul avut şi paşii făcuţi pentru o stare de normalitate a cetățenilor români de etnie romă, să ne folosim experienţa dobândită în acest domeniu sensibil şi să continuăm să găsim soluţii pe termen mai îndelungat pentru integrarea reală a cetăţenilor de etnie romă, atât pe plan naţional cât şi internaţional. 

La mulţi ani! 

Prefect Vlad Angheluţă

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.