Prefectul Angheluţă: 21 de familii din Neamţ primesc AJUTOARE DE URGENŢĂ

meteo

Prin Hotarârea Guvernului nr. 179/18.03.2015  privind  acordarea  unor ajutoare de urgeță au fost aprobate  un număr de 21 dosare din județul Neamț, pentru care a fost alocată suma de 72.500 lei. Fac obiectul acestor dosare un număr de 21 de familii și persoane singure  aflate în situații de necesitate,  cauzate de inundații (14 familii din  comuna Vânători  grav afectate de fenomenele meteorologice în  perioada 09-11.07.2014), incendii (două familii din localiatea Stăniță și Bicaz)  și stare gravă de sănătate (5 cazuri:  3 copii și 2 adulți grav bolnavi) situații care  pot conduce la riscul de excluziune socială.

Guvernul a aprobat la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, alocarea sumei de 390.400 lei pentru sprijinirea unui număr de 138 de familii sau persoane singure.

Ajutoarele de urgență se acordă în baza  Legii  nr.416/2001 (actualizată)  privind venitul minim garantat (art.28). Fondurile necesare  pentru plata ajutoarelor  de urgență  se asigură  din bugetul de stat , prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice  la propunerea Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț.

Este un sprijin pentru cei care au fost afectați de urmările unor situații de urgență. Vorbim despre persoane care au o situație financiară precară iar acest ajutor, în ajunul unei mari sărbători creștine, este cu atât mai binevenit”, a declarat prefectul Vlad Angheluţă.

V.N.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns