Prefectul a criticat, Poliția Rutieră a amendat Compania de Drumuri Naționale. La Botoșani! La Neamț, prefecta stătea pe whatsapp…

Poliţiştii Serviciului Rutier Botoşani au dispus, marţi, sancţionarea contravenţională a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ca urmare a intervenţiei defectuoase pentru deszăpezirea a patru tronsoane de drumuri naţionale din judeţ, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Maria Carp. Deși situația din județul vecin nu a fost ieri mai gravă ca la Neamț, sancțiunea polițiștilor a apărut după ce prefectul din Botoșani a criticat dur calitatea mediocră a intervenției în deszăpezire, asta în timp ce prefecta de Neamț, Daniela Soroceanu superviza comunicate ISU (în care se spunea că în Neamț totul e ok) sau stătea în discuții pe un grup whatsapp proaspăt înființat (cu primari PSD).

„La data de 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au sancţionat contravenţional administratorul public, conform Hotărârii Guvernului nr. 1391/2006, cu amendă în cuantum de 7.250 de lei, pentru neasigurarea corespunzătoare a mobilităţii pe patru drumuri naţionale de pe raza judeţului Botoşani”, a afirmat Carp.
Măsura a fost luată luată după ce, pe fondul precipitaţiilor abundente din cursul zilei de luni, prefectul Dan Şlincu a acuzat, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, starea proastă a drumurilor, în special pe relaţiile Botoşani- Târgu Frumos şi Botoşani- Dorohoi.

Sancţiunile au fost dictate şi ca urmare a faptului că pe drumul naţional Botoşani-Târgu Frumos s-a produs un accident grav, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor şase. Pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă, şoferul unui autoturism Dacia a intrat pe contrasens impactând frontal un microbuz în care se aflau 23 de persoane. O persoană din autoturism a decedat, iar trei persoane din aceeaşi maşină şi două din microbuz au fost rănite.

La Neamț, în timp ce sute și sute de oameni postau informații și fotografii cu blocaje rutiere și drumuri înzăpezite, mașinăria de propagandă Prefectură – ISU Neamț comunica că totul e în regulă, minimaliza blocajele și transmitea mesajul că, de fapt, de vină ar fi câțiva șoferi neatenți care au plecat la drum cu mașinile neechipate. Spre seară, teoria manipulatorie conform căreia doar mașinile neechipate derapează avea să fie spulberată de informația că un camion ISU (echipat cu cauciucuri de iarnă) a derapat și a ajuns în șanț.

D.V.
Foto – arhive media, cu rol de ilustrare

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns