Precizări Troleibuzul: Niciun cuvânt despre pierderile de 69% sau despre serverul misterios!

Firma Troleibuzul răspunde articolelor din presa locală şi, printr-un comunicat postat pe siteul propriu, face anumite precizări. Publicăm mai jos respectivul comunicat iar la final tragem câteva concluzii:

COMUNICAT DE PRESA

Incepand cu luna septembrie 2016, operatorul de transport S.C. TROLEIBUZUL S.A. executa programul de transport conform contractului de delegare de gestiune a transportului public prin concesiune, contract incheiat cu A.D.I. URBTRANS.

Deoarece acest program este o proiectie noua s-au mai intampinat si unele sincope in realizarea lui, insa la cererea U.A.T.-urilor (Comunitatilor Locale) membre ale A.D.I. URBTRANS la programul initial au mai intervenit modificari ceea ce a dus la armonizarea cu cerintele sus-mentionate.

Programul, cat si modificarile aparute pe parcurs, sunt efectuate de catre A.D.I. URBTRANS iar S.C. TROLEIBUZUL S.A. in calitate de operator este obligat sa execute intocmai.

Astfel, pe noul program de transport, ce se executa pe raza tuturor U.A.T. –urilor membre ale A.D.I. URBTRANS (Consiliul Judetean Neamt, Municipiul Piatra-Neamt, Garcina, Alexandru Cel Bun, Dumbrava Rosie, Savinesti, Roznov) operatorul S.C. TROLEIBUZUL S.A. pune la dispozitia calatorilor mijloace de transport moderne, care sunt din fabricatie pentru transport persoane (si nu transformate din transport marfa in transport persoane), respectand toate prevederile legale in vigoare.

Transportul este monitorizat video prin dotarea mijloacelor de transport cu camere video on-line ce functioneaza prin cartele SIM ce apartin unui operator de telefonie mobila, neefectuand alte cheltuieli sau dotari suplimentare.

In concluzie S.C. TROLEIBUZUL S.A. isi da tot interesul pentru cresterea gradului de satisfactie a calatorilor, prin confortul oferit si prin asigurarea sigurantei acestora.

CONDUCEREA

Concluzii:
1.Comunicatul de mai sus este încă o dovadă cum prin unele instituţii sau companii bugetare, comunicarea e făcută după ureche. Sau a rămas tot la nivelul socialismului cu cincinalul în patru ani şi jumătate.
2.La o privire mai atentă se observă şi principiul pasării răspunderii: la CJ Neamţ, UAT-uri, ADI Urbtrans. Un fel de „partidul a decis iar noi cu zel vom înfăptui”.
3.De toată frumuseţea este menţiunea cu mijloacele moderne de transport. Probabil că de aia unele troleibuze sunt văzute goale-goluţe, ca la o expoziţie de nuduri…
4.Comunicatul asumat curajos „Conducerea” (o fi o operă colectivă, fără nume de autor…) nu spune nimic despre cei 500.000 lei care pleacă lunar din contul CJ în cel al operatorului de transport. Pentru acoperirea pierderilor de 69% înregistrate pe fiecare kilometru parcurs şi de troleibuze şi de microbuze. Nici despre cei 500.000 lei cheltuiţi în anul 2015 doar pentru plata Conducerii (director, AGA, CA, cenzori).
5.Am reţinut şi precizarea cu camerele tv care emit semnal on-line. Referirea la camerele respective a apărut în Vestea dar a fost făcută de un fost consilier judeţean şi fost AGA-man în contextul în care ar fi cuplate la celebrul server de 4.000 euro. În acelaşi articol din Vestea, autorul era sceptic cu privire la această posibilitate, menţionând exemplul altor operatori de transport care utilizează varianta de semnal video prin cartele pre-pay. Conducerea de la Troleibuzul menţionează că aşa este şi la această firmă. Foarte bine. Dar nu explică la ce este folosit ditamai serverul de 4.000 euro, că doar nu asigură servicii de hosting la câteva sute de site-uri…
Concluzia-concluziilor: Sperăm că nu a fost cineva plătit (din bani publici, că acea compensare care ajunge în bugetul companiei vine din bugetul public al CJ) pentru minunăţia de comunicat de mai sus. „Troleibuzul – să fie bine, să nu fie rău… Ura! Conducerea…” – ar fi transmis acelaşi mesaj.

Cititi si: Miliarde fără număr pentru GAURA NEAGRĂ Troleibuzul / Peste 2,5 milioane de lei (noi) viraţi de CJ doar în 2016, pentru pierderile/km
Arsene, președintele CJ: Voi cere demiterea tuturor celor vinovați de situația de la Troleibuzul!
Miliarde fără număr pentru GAURA NEAGRĂ Troleibuzul / Peste 2,5 milioane de lei (noi) viraţi de CJ doar în 2016, pentru pierderile/km
Asaftei: La Troleibuzul este o viermuială ieșită din comun!
Troleibuzul SA – TRAI NINEACĂ! 60 de miliarde de lei (vechi) – subvenţii de la CJ, pe an! 5 miliarde lei (vechi) – plata conducerii!
Investiţii a la Troleibuzul! Nu au cumpărat soft de câteva sute de euro pentru contabilitate dar au avut 1,3 miliarde lei pentru server şi I.C.E.R.!
CADO 500.000 lei lunar de la CJ pentru Troleibuzul! Ce s-ar putea face cu aceşti bani?
Scandalul Troleibuzul rupe PSD în două!

V.N.

cop-troleibuzul

 

 

Comentarii Facebook

4 thoughts on “Precizări Troleibuzul: Niciun cuvânt despre pierderile de 69% sau despre serverul misterios!

  1. PSDul e ocupat acum cu Apaserv. Pe doamna de la Troleibuzul au reevaluat-o, ca e si ea membru PSD!!!

  2. Oare cat mai continua mojicia de la Troleu? Era vorba de transport ecologic …. adica electric … ori ei ce au cumparat? Niste masinute pe bani multi si poate comision mare ….

  3. Arsene, președintele CJ: Voi cere demiterea tuturor celor vinovați de situația de la Troleibuzul! S-a muiat?

Lasă un răspuns