Precizări de la Pompieri: Incendiul de la fabrica de ciment, stins după cinci ore și jumătate


Incendiul violent de vineri seara de la fabrica de ciment din Tașca – citiți mai mult AICI și AICI – a fost stins după cinci ore și jumătate de la momentul în care a fost anunțat. Potrivit ultimelor precizări venite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț, echipele de intervenție au ajuns la locul evenimentului la 33 de minute după apelul venit prin numărul unic 112, adică la ora 20.06 și nu după trei sferturi de oră, așa cum spuneau unii martori.
După alte 24 de minute, militarii reușeau să localizeze incendiul. După patru ore și jumătate de luptă cu flăcările, la ora 01.00 incendiul era lichidat. 26 de pompieri militari de la Detașamentul din Piatra Neamț, voluntari de la SVSU Tașca și Bicaz, cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, un autocamion, o ambulanță SMURD și două autoturisme au participat la intervenție. Flăcările au distrus sau au deteriorat materialele ce compuneau estacada ce includea benzi transportoare de cauciuc și turnul de frângere de pe silozuri.
Reamintim că ancheta desfășurată la fața locului a stabilit că flăcările au pornit din cauza unui sudor autorizat, dar care nu a respectat normele de lucru.

Alex SÎRBU